• www.henriks-hvidevarer.dk

Fra venstre: Tina Mai, Gitte Miller, Klaus Miller, Lærke Blendstrup og Cecilie Mortensen udgør sammen med Niclas Hebo, Elsebeth Banke, Hanne Baier, Carsten Fihl og Lise Maj den gruppe, som står for juleaftensarrangementet i Medborgerhuset. Foto: Michael Thønnings

Nu bliver det alligevel juleaften for alle

Det er et vigtigt, men stort arbejde, at arrangere juleaften for hjemløse, enlige og ensomme i Vordingborg, så det har været svært at få i stand. Men nu er syv familier gået sammen om at arrangere ”Alle Hjerters Jul” i Medborgerhuset, for dem der har det svært eller er alene i julen. Her er store planer og man er godt på vej. 

Vordingborg - Jeg fortalte om det til Klaus og foreslog, at vi skulle gøre det.
- Og så sagde han ”Nej”, fortæller Gitte Miller.
- Hans pointe var jo, at det er et kæmpe arbejde. Men så gik der ikke så lang tid og sagde han alligevel ja, siger hun.
Debatten i familien Miller var om de skulle stå for en juleaften for hjemløse, enlige, ensomme og økonomisk trængte folk og familier i Vordingborg.
- Jeg havde talt med Tina (Mai, red.) for et par år siden om at vi skulle lave sådan et arrangement, men grunden til det blev nu, var at min datter fortalte at hendes veninde, ville gøre det, siger Gitte Miller.
Og datterens veninde, Lærke Blendstrup, havde længe tænkt på det.
- Jeg vil gerne gøre noget og har selv en ven der er hjemløs, som kommer og forbi af og til, fortælle Lærke Blendstrup, der talte med Klaus og Gitte Miller og Tina Mai og pludselig var de oppe på syv familier, der har valgt at stille sig til rådighed juleaften og arrangere en stor julefest, for dem der ikke selv har muligheden.

Det helt store
Og familierne er allerede godt i gang. De har haft kontakt til flere store firmaer og enkelte lokale, så det ser ud som om at knas, julegaver til børnene og flæskstegen er på plads. Det samme gælder en del julepynt. De håber dog at flere vil støtte op og give et bidrag - enten med ting eller penge.
- Vi kunne eksempelvis godt bruge nogle halmballer - bare nogle små nogen - og også nogle ænder, siger Klaus Miller.
- Og måske nogle små nisser, siger Lærke Blendstrup, med et smil.
Der er således planer om den helt store juleaften, hvor ingen skal mangel noget. Blandt andet er der indlagt underholdning undervejs, samt individuelt tilpassede gaver, til alle der er med.
- Men meget af det, er hemmeligt endnu - det skal være en overraskelse, siger Gitte Miller.
Stedet til den store aften bliver Medborgerhuset fra 17 til 22, og det er allerede booket.
- Det ligger centralt i byen, der køkken og det vi skal bruge, siger Klaus Miller, der fortæller at han som projektleder tidligere har stået for arrangementer med flere hundrede mennesker, så med de mange folk, der bakker op, burde der være styr på at det bliver en god juleaften. Planen er at de skal være omkring 50 gæster, men man vil ikke afvise folk. Det skal dog være for alle, så der er restriktioner på, at det bliver uden alkohol.
- Alle skal have det sjovt og hyggeligt og børnene skal også have en god oplevelse, påpeger Lærke Blendstrup. Hun får selv sin mor fra Jylland med til at give en hjælpende hånd, og hendes egne to børn, skal også med.
- Det kan godt blive for meget med gaveræs, så jeg synes det er en god måde at have et andet fokus på, i julen: At det handler om næstekærlighed, siger hun.
Og det er resten af gruppen enige i.
- Vi har alt det vi skal bruge og i stedet for at fokusere på gaver, så vil vi hellere det her, siger Klaus Miller.

Juleaften vender tilbage
Indtil forrige år, stod familien Adolfsen for et ligende arrangement, med støtte fra en række lokale, men det blev for stor en opgave at løfte. Det kræver således en stor indsats, men alt tyder nu på, at juleaften for ensomme, enlige og hjemløse, kan vende tilbage til Vordingborg, som et permanent arrangement.
- Det er den første gang vi gør det, i år, men vi håber, at vi er så mange, der er med, at man kan klare nogle af opgaverne på skift, og at det stadig kan køre videre, selvom der er nogen der holder pause et år, siger Klaus Miller.
De er dog allesammen fast besluttet på at det skal køre som en fast tradition fremover.

Fakta
• Hvis man vil med eller hjælpe eller støtte, kan man kontakte Gitte Miller på gm@gittemiller.dk eller telefon 28 19 32 33, ligesom der tilmeldingssedler flere steder i byen.
• Tilmelding skal ske inden den 10. december. Der vil være sedler i supermarkeder og på biblioteket/Kulturarkaden. På biblioteket vil det også være muligt at aflevere sin tilmeldingsseddel.

Fra venstre: Tina Mai, Gitte Miller, Klaus Miller, Lærke Blendstrup og Cecilie Mortensen udgør sammen med Niclas Hebo, Elsebeth Banke, Hanne Baier, Carsten Fihl og Lise Maj den gruppe, som står for juleaftensarrangementet i Medborgerhuset. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar