Naturen binder familien sammen

De grønne pigespejdere i Kastrup har nu sparket foråret i gang med Pigespejderi for piger fra tre til seks år og deres familie. Lørdag 11. marts er første af flere aktivitetsdage, hvor deltagerne bliver taget med på eventyr kloden rundt. 

 

 

Som noget helt nyt starter De grønne pigespejderes Sct. Clemens Gruppe i Kastrup spejderaktiviteter for de helt små piger i alderen tre til seks år og deres familie.  

- I år gør vi noget ekstra ud af åbent hus. Det er blevet en trend blandt spejdergrupper rundt om i landet at lave noget for hele familien med de helt små børn. Det her er første projekt, vi kickstarter med, fortæller spejderleder Signe Hansen. 

 

De fire elementer 

Temaet de kommende lørdage er naturens fire elementer: jord, ild, vand og luft. 

- Det bliver et spejderløb på vores dejlige grund. Den 11. marts, når temaet er jord, skal børnene kralve igennem en mørk mineskakt i Sibirien og grave efter diamenter, fortæller Signe Hansen. 

- Og de skal til Sahara og lege mudder-bingo. Så man skal turde blive lidt beskidt, tilføjer Dorthe Andersen. 

- Ja, man kommer beskidt men glad hjem, smiler Signe Hansen.

 

Ild i stedet for skærmlys 

Ifølge de to spejderledere er familiespejd en oplagt måde at få et afbræk i hverdagen på. 

- Fokus er, at småbørnsfamilier kan være sammen et par timer en lørdag formiddag og lave sjove aktiviteter i naturen frem for at sidde bag skærmene derhjemme, siger Signe Hansen og fortsætter:

- Her laver man rent faktisk noget sammen som en familie. Vi tilbyder kvalitetstid. Det er noget andet, end at køre børnene til sport og vente på, at de bliver færdige. - Man får fælles historier og minder, supplerer Dorthe Andersen. 

 

Eftertragtet modenhed

Udover hyggen som centrum rummer spejderlivet et væld af kvaliteter, som kommer til gode senere i livet. 

- Samarbejde er et nøgleord. 

Børnene lærer at se udfordringer som noget spændende i stedet for noget  skræmmende, siger Dorthe Andersen. 

- Man lærer rigtig meget af at kaste sig ud i aktiviteter, man måske ikke lige tør. Man bliver modigere, udvikler sig og vokser af det. Man bliver robust, siger Signe Hansen og fortsætter: 

- Hvor ellers kan man som 13-årig få en gratis lederuddannelse. Spejder på CV’et er et plus, når man søger job, for man kan samarbejde og organisere og lærer at tage ansvar.  

En weekendtur med overnatning uden mor og far i en mørk skov med dyrene er ifølge spejderlederne en god opskrift på modenhed fra en tidlig alder.  

- Det er tilbage til det basale. Man lærer, at man i virkeligheden kan klare sig med lidt.

Jeg pakker og bærer ikke deres taske. Og de vokser et par centimeter efter første tur uden mor og far, siger Dothe Andersen. 

 

Første omgang pigespejderi er 11. marts klokken 9.30 til 12 på Sct. Clemensvej 41 i Kastrup. Efterfølgende er det anden lørdag i hver måned  fra klokken 10 til 12. 

For yderligere info kontaktes Dorthe Andersen på telefon 60 19 72 16.


Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar