Fra venstre mod højre: Oliver Geneser, Daniel Mortensen og Casper Rohrbeck fra HTX i Vordingborg er nu klar til at tage deres nye stol med på Børsen. Foto: Trine Saugstrup

Når skolebænken overføres til den virkelige verden

På ZBC i Vordingborg kom elever fra uddannelserne HTX og HHX fra hele Sjælland for at dyste inden for hver deres fag. Fælles for vinderne var store roser fra dommerne, der mente, at løsningerne kan bruges i ”den virkelige verden”. 

Vordingborg Unge fra gymnasieuddannelserne HTX og HHX fra hele Sjælland var tirsdag den 3. september taget til ZBC Vordingborg for at deltage i det sjællandske regionsmesterskab. Her skulle de vise løsningen på en forhåndsgiven opgave inden for deres fag. Vinderne vil gå videre til at dyste mod landets andre regionsmestre på Børsen senere i september. 
Til stor glæde for lokalpatrioterne i auditoriet blev vinderen af det sjællandske regionsmesterskab for HTX tre unge mænd fra Vordingborg.
De har opfundet en miljøvenlig stol til institutioner. 
Stolen har knopper i de fire hjørner, så den kan sættes sammen på kryds og tværs med lignende stole. Det giver mange muligheder, for eksempel kan børnene bruge dem til at bygge med. 
Udover at stolen er miljøvenlig, så er det knopsystemet, som specielt imponerede dommerne, der mener, at det kan overføres til produktion.

Større ambitioner
Opgaven til HHX´erne lød: Hvordan kan man udnytte et rum?  
Med erfaring fra arbejde i institutionslivet valgte Oliver Geneser, Daniel Mortensen og Casper Rohrbeck, at deres produkt skal give mere plads.
I foråret læste de en analyse, der viste, at de danske institutioner kun har plads til to kvadratmeter per barn, mens et barn i Sverige har syv til ti kvadratmeter plads at boltre sig på.
- Derfor er det vigtigt at udnytte rummet i institutionerne, konkluderer de.
Med sejren gælder det ikke kun at vinde DM-titlen.
- Efter vi har vundet i dag, har vi fået større ambitioner, når dommerne siger, at stolene kan overføres til produktion, fortæller de. 
For de tre er den første pokal i hus, men hvem får den med hjem?
- Det gør yngstemanden, griner Daniel Mortensen og Casper Rohrbeck.
I er fandme gode
Førstepladsen hos HHX gik til gruppen fra Slotshaven Gymnasium fra Holbæk.
De havde løst en erhvervscase, der var blevet udarbejdet i samarbejde med Brøchner Hotels.
Dommerne var klare i spyttet: I er fandme gode. I har en stor detaljegrad, jeres strategi er gennemtænkt med en høj faglighed og med en præsentationsteknik, der fungerer ekstremt godt.
Det var fire selvsikre unge kvinder som Sydsjællands Tidende mødte efter præmieoverrækelsen.  
Vi havde regnet med at komme i top tre. Og de supplerer hinanden videre:
- Vi vidste, at vi havde et godt og gennemarbejdet produkt. Vi havde ændret vores præsentationsmateriale fra eksamen til i dag, så det var mere virksomhedsrettet. Vi har talt med dommerne, så nu skal vi have ændret lidt i materialet, så vi er klar til Børsen, lyder det fra Amanda Kjerrumgaard, Michelle de Visme, Ida Hagelund og Natasja Pedersen.

Fra venstre mod højre: Oliver Geneser, Daniel Mortensen og Casper Rohrbeck fra HTX i Vordingborg er nu klar til at tage deres nye stol med på Børsen. Foto: Trine Saugstrup

Side om side og med pokalen på bordet er Amanda Kjerrumgaard, Michelle de Visme, Ida Hagelund og Natasja Pedersen klar til DM på Børsen. Foto: Trine Saugstrup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar