Ophøjet ro og respekt blev sendt videre til dem, som har tjent landet som militært udsendte. Foto: Michael Thønnings

Militæret fejret med flag og åben dag

10-året for flagdagen for udsendte var et tilløbsstykke.

Vordingborg - Alle har kendt risikoen, lød det fra Generalmajor og tidligere udsendt, Jens Garly, da han som anden taler fortalte om den 70-årige tradition med at udsende danske soldater til verdens brændpunkter, inden han gjorde klart, at der er alvor bag og påpegede at i forbindelse med enhver en politisk beslutning om at sende folk ud, står der en soldat og en familie, som det har stor betydning for.
Derfor blev både udsendte  - tidligere som nuværende - OG deres familier hyldet ved flagdagen på Slotstorvet i torsdags, hvor alle - fra helt nye værnepligtige til dem, der var ude på nogle af de helt tidlige missioner - var repræsenteret og med ved kransenedlæggelsen. Her var blandt andet også en af nyere militærhistories mest omtalte udsendte, da Annemette Hommel, der i 2004 blev anklaget i forbindelse tortur af fanger ved sin Irakudsendelse, sad i forreste række og  også var en del af kransenedlæggelsen.
Alle var tydeligt berørt af højtideligheden - ikke mindst da der blev holdt et minuts stilhed, hvor mangt en hårdhudet soldat fældede en tåre - måske med tanke på faldne kammerater.
- Vi hylder veteranerne for en brav indstast med at forsvare danske interesser, lød det fra folketingsmedlem Kasper Roug (S), der understregede vigtigheden af de ofre, der var gjort for vores frihed, inde der blev marcheret mod kirken.
Også veteranindsatsen lokalt - med soldaterhjem og veterancafé og den kommunale veterankoordinator, fik ros med på vejen.

Se flere billeder fra flagdagen i galleriet.

 

Åbent hus var mest til hygge.

Vordingborg Hvor den alvorlige side at den militære indsats var i fokus om torsdagen, var familier og hygge i fokus om lørdagen, hvor kasernen åbnede dørene til det traditionelle årlige åbne hus. Her var både legebiler, opvisninger og mulighed for at sidde i em rigtig tank, jeep eller måske prøve at holde et maskingevær.
Og som altid var det populært - især blandt børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn, der kunne se, at der stadig er liv på kasernen i den gamle garnisionsby.

Se flere fotos fra kasernens åbent hus arrangement i galleriet.

Ophøjet ro og respekt blev sendt videre til dem, som har tjent landet som militært udsendte. Foto: Michael Thønnings

Nye som tidligere militærfolk glædede sig over deres særlige flagdag. Foto: Michael Thønnings

Muska Lalmuhammad på otte år og lillebror Akmal Lalmuhammad på fem år. Her prøver de et M96-maskingevær. Muska har dog et vigtigt spørgsmål til soldaterne i dag og det er - hvorfor skal vi overhovedet have et militær. Foto: Klaus Lohmann

Her har Alma Ankjær Christensen på fire år fra Nyråd fået hjelm på og har det dejligt ude på Vordingborg Kaserne til åbent hus. Foto: Klaus Lohmann

Svend Aage Jensen er formand for Forsvarets Brødre og har selv arbejdet på Vordingborg Kaserne fra 1965 til 2002. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar