• www.henriks-hvidevarer.dk

Slangen leder direkte over til stadion hvor der pumpes litervis af vand ud på banen - avisen var forbi ved 14-tiden og 16-tiden onsdag/torsdag hvor det kørte, men umiddelbart vandes der kun morgen og aften, i følge forsyningen. Foto: Michael Thønnings

Midt i hedebølge: Pumper tusindvis af liter vand ud på stadion efter politisk ønske

Der manes til fortagesomhed, når det kommer til at vande haver, alligevel pumper kommunen i øjeblikket tusinder af liter vand direkte fra brandhanen ud på banen på Vordingborg Stadion. - Det var et politisk ønske at banen blev sat i stand hurtigst muligt, lyder det fra forvaltningen, der forventer at fortsætte så længe det ikke regner nok.

Vordingborg Der bliver i øjeblikket pumpet omkring 50.000 liter vand i døgnet direkte fra brandhanen på Parkvej og ud på fodboldbanen på Vordingborg Stadion. Det sker selvom man lige har haft vandingsforbud i byen og selvom forsyningen har bedt folk om at holde igen med at vande på grund af tørken.
- Vi er gået i gang med at renovere banen på Vordingborg Stadion. Det har været et politisk ønske at få acceptable baner, så hurtigt, som muligt, så derfor er det sat i gang nu, siger fagchef fra vejafdelingen, Bjørn Buch, der udtaler sig da driftsafdelingens ledelse, der står for projektet, er på ferie.
Banen bliver vandet direkte fra brandhanen på Parkvej og man har brudt asfalten op, for at trække brandslangen hen over vejen og ind til stadion, hvor der er lagt sprinklere ud.
- Men det hele foregår i tæt dialog med forsyningen, fortæller Bjørn Buch.

Vi nægter ikke
Og det bekræfter man hos Vordingborg forsyning.
- til at begynde med havde de spurgt på at bruge 800 til 1.000 kubikmeter i døgnet (en kubikmeter er 1.000 liter, red.) og der sagde vi fra, men det kommer de så heller ikke op i nærheden af, med det de bruger nu, fortæller Karen E. Jensen, fra Vordingborg forsynings kvalitetskontrol.
Hun påpeger at forsyningen selvfølgelig forsøger at levere vand til sine kunder - også til kommunen - men at de fra forsyningens side kan sige fra, og udstede et forbud, hvis det kan går ud over forsyningssikkerheden.
- De har haft kontaktet os og det de bruger til at vande banen er langt mindre. Vi har en måler på, så vi kan følge helt præcist med i hvor meget de bruger, siger hun.
Således løber der cirka 50 kubikmeter vand ind på banen i døgnet og ifølge forsyningen vandes der fortrinsvis om morgenen og om aftenen.
- Der vandes ikke midt på dagen. Det skal man aldrig gøre. Der er fordampningen  simpelthen for stor, siger hun og påpeger at der er tryk på hele tiden, men de lange rør der ligger på banen på stadion kører et af gangen - og i øvrigt slet ikke vil kunne presse så meget vand igennem, som man havde planlagt.
- De bruger cirka 50 kubikmeter i døgnet og det har vi accepteret. Vi er ikke nødvendigvis enige i deres disposition, men vi kan godt levere, så vi nægter det ikke. Men de kommer til at betale for det, siger hun og understreger at hvis der bliver brugt for meget, så kan der dog lukkes.
- Normalt sår man jo græs i august/september, men det er kommunen som må stå på mål for den måde de gør det på det og så leverer vi, siger hun.

Fortsætter med at vande
Foreløbig har kommunen fået lov at vande stadions baner i ti dage - i følge forsyningen - og de begyndte umiddelbart mandag.
- Men hvis varmen fortsætter, så dør græsset, hvis det er begyndt at spire og ikke får vand, så nu må vi se, siger Karen E. Jensen.
Det samme lyder fra Bjørn Buch.
- Så vidt jeg er orienteret blev det sat i gang i mandags hvor man har sået nyt græs, siger han og påpeger at han  ikke er klar over tidsperspektivet, men bekræfter at man er nødt til at vande så længe det er tørt, hvis ikke det nyanlagte græs skal visne igen. 
Han henviser til kultur- og fritdsudvalget med formand Thorbjørn Kolbo (S), der har ønsket at få sat banerne i stand hurtigst muligt.
Om det så betydre at der pumpes vand på banerne til ind i august eller  om den tørre periode kører på det sidste er således endnu uvist.

Slangen leder direkte over til stadion hvor der pumpes litervis af vand ud på banen - avisen var forbi ved 14-tiden og 16-tiden onsdag/torsdag hvor det kørte, men umiddelbart vandes der kun morgen og aften, i følge forsyningen. Foto: Michael Thønnings

Der er gravet på Parkvej, hvor vandledningen er sluttet til en brandhane. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Lige ret for alle Det er simpelthen noget svineri, kommunen kan da ik tillade sig at skide på de regler der er udstedt til alle andre borger og så pøser i bare vand på fordi i nu syntes det er Ok Hvad ville i sige til hvis andre virksomheder eks gartnerier landmænd osv ignoreret kommunens forbud fordi de nu ment at det var ødvendigt Der kan og skal ik være særregler for jer

Jeg fik lige den tanke, at vandingsforbudet var nødvendigt for, at der skulle være vand nok til fodboldbanerne.

Ja, hvis vi andre sparer på vandet, så er det plads til at stadion græsset kan forblive grønt :-)

Tilføj kommentar