Tre rockende piger fra Nelson Can, der med dunkende bas, matchende trommerytmer og rå sang fik publikum på pladsen foran Midsommerscenen til at gynge og danse med sent lørdag eftermiddag. Foto: Tommy Christiansen.

Midsommer med Festival i Præstø

For sjette år i træk blev familien Irgens Seidlers og deres nærmeste naboers magiske haver nede bag Adelgade 126 i Præstø i den forgangne weekend forvandlet til et brag af en Midsommer Festival. Med cirka 1000 folk i haverne over to dage og masser af rytmisk funky og til tider vild musik.

Præstø Nu er deres udsendte kun en beskeden novice på musikanmelder området. Men lytte og observere det kan han. Det er sådan jeg har det.
Det der engang var en lille hyggelig familiekomsammen i haven ned mod Tubæk Å, har i den grad udviklet sig til en rigtig god, varieret og et rart sted at være musikfestival med en masse spændende bands og musikere.
Og de er der allesammen. Naboerne i Adelgade, gymnasiekammeraterne fra år tilbage på Vordingborg Gymnasium, musikere fra Præstø og omegn, folkene fra Stars, børn, unge og alle os andre, der har det tilfælles: At vi godt kan lide musik.

Gensyn og nattefest
-Vi kender og genkender jo langt størsteparten af vores gæster. Det kan godt være, at mange er rejst ud for at læse, men hvert år til Midsommer Festival, så kommer de her for at mødes og for at feste, siger Elias Irgens Seidler, der er en af drivkræfterne bag festivalens udvikling.
Et godt eksempel er den flok unge, der står lige midt på pladsen sent lørdag eftermiddag og rocker med til musikken fra Midsommerscenen.
Det er flere af Præstødrengen Samuel Fèrons gymnasievenner fra årene inden studenterhuen på Vordingborg Gymnasium.
- Ja vi mødes og bor hos mine forældre og så snakker, hygger og fester vi ellers igennem i to døgn, siger Samuel Fèron, der i talende stund er i gang med dag to i festen og fortsætter:
- Mon ikke vi også klarer en tur i Natklubben til klokken fem i morgen, siger han med et bredt smil.
Så længe holder undertegnede slet ikke og medens mørket sænker sig over pladsen, så scenelyset kommer til sin ret og en lille skylle fra oven får folk ind under halvtage og paraplyer, så samler jeg to dages indtryk sammen.
Den store åbne plæne foran Midsommerscenen, den helt nye Teltscene i nabohaven, madboderne, den velassorterede bar med kaffe og det hele, Vinkapellets vinbar på Terrassen, de mange brede smil, den glade stemning overalt, de mange frivillige, der holder pladsen fin og slæber forsyninger til. Det lokale rockband Nevermind Vermont, Flowerpower pigen Iris Gold, de tre piger fra Nelson Can, der med trommer, bas og masser af sang fik pladsen til at rocke, Danmark–Peru på storskærm. Og Natklubben med DJ musik som jeg aldrig hørte.
Nå ja, så var der jo også lige Christian Hjelm med Band. Det er ham der bestemmer rytmen fra mine fodtrin på vej hjem fra Midsommer Festival med ørehængeren Sjældne Syner. Det er sådan jeg har det, det er sådan jeg har det, det er sådan jeg har det, det er sådan jeg har det.

 

 

 

Festival på Rådhuset

Et af de nye tiltag på dette års Midsommer Festival var tre små intimkoncerter, der fredag var henlagt til Byrådssalen på Præstø Gl. Rådhus.
Rådhusejer Jakob Helles havde åbnet huset og tre gange 15 – 20 publikummer fik en meget tæt oplevelse med det københavnske Hippieband M. Rexen.
De tre musikere tryllebandt deres lille, men opmærksomme publikum med sprød akustisk guitar, blide violinstrøg og en sanger med en fantastisk stemme, der rakte fra de højeste toner til dybe basklange.
Allerede efter koncert nummer et, kunne man fornemme, at både publikum og musikere syntes godt om ideen med at placere en koncert i denne flotte Byrådssal, der i generationer var demokratiets højborg i den gamle Præstø kommune. Forslaget er vedtaget.
 

Tre rockende piger fra Nelson Can, der med dunkende bas, matchende trommerytmer og rå sang fik publikum på pladsen foran Midsommerscenen til at gynge og danse med sent lørdag eftermiddag. Foto: Tommy Christiansen.

De festglade gymnasievenner på reunion med Midsommerscenen i baggrunden. Fra venstre Emilie Bagger Olsen, Vordingborg, Frederik Vængtoft, Vordingborg, Laura Sofie, Pedersen, Stavreby, Samuel Fèron, Præstø, Laura Wisler, Sønderjyland og Andreas Alving, Vordingborg. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar