Claus Strand åbner sin McDonalds nummer otte den 27. marts ved Afkørsel 41 ved Stensved. Foto: Mille Holst

McDonalds forbereder åbning

McDonalds ved Stensved er klar til at åbne. Vi har mødt indehaver Claus Strand til en snak om, hvad man kan forvente sig af den nye restaurant.
Åbningen, der var planlagt til den 27. marts, er dog udskudt på grund af Corona-situationen.

Afkørsel 41 Den nybyggede restaurant får en særlig familieafdeling, med skydedøre, der kan lukkes ind til den øvrige restauration, og som et af de første McDonalds  i landet kommer her også en McCafé som en butik i butikken.
- Vi kommer til at lave baristakaffe og har folk på baristaskole pt, fortæller Claus Strand, der er franchisetager af McDonalds i Stensved. Han er ejer af syv andre McDonalds i Nordsjælland og Slagelse og åbnede i fredags sin egen første McCafé i restauranten i Slagelse.
- Selvfølgelig skal den nye forretning her have en McCafé fra starten, siger han og fortæller, at McCafé-konceptet allerede er etableret i en række andre lande og i eksempelvis Tyskland kan de være indrettet med loungemøbler og pejs med levende ild. I Stensved vil man i McCafé-afdelingen kunne få kaffe og kager, og Claus Strand forestiller sig, at mange vil benytte placeringen tæt ved motorvejen til at afholde firmamøder, jobssamtaler og lignende i hans McCafé.
- Kaffeniveauet bliver lige højnet, i forhold til det vi kender, siger han.

Regner med at bygge ud
Selvom der ikke er voldsom trængsel på motorvejen ved afkørsel 41 - i følge Claus Strand 25.000 biler i døgnet mod 70.000 ved eksempelvis Solrød - så er han ikke et øjeblik i tvivl om, at den bygning, der i disse uger tager form på Højgaardsvej, i virkeligheden er for lille i forhold til den efterspørgsel, han forventer, der vil være.
- Den er ikke så stor, men den kan udvides, siger han og konstaterer:
- Vi kommer forhåbentlig til at skulle bygge ud på et tidspunkt. Og gør vi det er det kun positivt, da det betyder vi har mange gæster i restauranten.
Grunden er da også så stor, at der er plads til at bygge ud, og også selve huset er lavet, så det nemt kan gøres. Men lagerkapaciteten er lavet stor fra begyndelsen. 

Ekstra plads til Drive in
For de kunder, der vælger at bruge McDrive i Stensved, er der stor sandsynlighed for, at de ikke risikerer at komme til at holde i lang kø. Her bliver nemlig etableret to spor til bestillingslugen.
- Så kan man vælge den korteste kø, siger Claus Strand, der også har etableret et vigespor, hvor kunder, hvis bestilling af en eller anden grund måtte trække ud i køkkenet, kan holde og vente, uden at det bremser de øvrige kunder. 
Man skal i øvrigt ikke være bange for, at der går kludder i bestillingerne, når man har flere rækker.
- Et kamera tager billede af bilen så ordren kobles på billedet af bilen. Så uanset hvor meget man kører og bakker og så videre, så er der styr på det, lover Claus Strand.
Muligheden med de to spor i  drive in er et udtryk for, at kunderne gerne skal kunne komme hurtigt videre. Men også inde i restauranten skal betjeningen gå tjept.
- Det skal gå stærkt. Folk gider ikke stå i kø, siger Claus Strand, der således får kioskskærme, altså selvbetjeningsskærme, indendøre, så folk selv kan taste deres bestillinger ind og betale med det samme.
- Her kan man også bestille table service, siger Claus Strand og forklarer, at personalet således når maden er lavet, leverer den til det bord, man har oplyst. Men der vil også fortsat være mulighed for at bestille ansigt til ansigt med personalet ved kassen. 

Vil være den gode nabo
For Claus Strand og McDonalds generelt er det vigtigt, at være en god nabo. Derfor er der i budgettet afsat penge til personale, der et par gange om ugen samler affald op, ikke bare på egen grund, men også ved de nærmeste naboer.
- Vi kan ikke styre, hvad fire unge fyre i en BMW gør, når de er kørt, men vi gør noget ud af, at vores yderområde er i orden, siger han og vil således heller ikke bare så græs omkring bygningen, men anlægge udeterrasse, lægge granitskærver, plante bambus, anlægge springsten og sætte lys på - også selvom det er en dyrere løsning end græsplænen.
- Vi vil gerne give noget tilbage til det område, vi ligger i, siger Claus Strand.

Claus Strand åbner sin McDonalds nummer otte den 27. marts ved Afkørsel 41 ved Stensved. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvornår regner man så at åbne den nye McDonald’s ? Mvh.

Tilføj kommentar