• www.henriks-hvidevarer.dk

Et lille børstesvin påkaldte sig stor opmærksomhed. Foto: Ulrik Jensen

Masnedø minizoo fik forrygende start

Efterårsferiens helt store tilløbsstykke blev åbningen af Masnedø Minizoo, kaldet ”Øens Dyr”, som første gang slog dørene op for offentligheden tirsdag i efterårsferien.

Masnedø ”Nej hvor er de søde”, ”kun ae” og lignende udbrud kom ustandseligt fra børnene om kaniner, smågrise, geder, marsvin, ænder, høns o så videre i Masnedø Minizoo, der åbnede dørene for offentligheden i efterårsferien. 
Allerede fra første dag var der stort rykind fortæller daglig leder Jacob Tinggaard.
- Det har været helt overvældende med tryk på lige fra start. Alene den første dag kom 4-500 besøgende, og de følgende dage endnu flere. Fra nu holder vi åbent alle hverdage mandag til fredag fra klokken 9 til 14.30. Det er i det tidsrum, at der er personale til stede, herunder en nyansat fuldtidsdyrepasser. Men egentlig har vi åbent hele dagen. Udenfor åbningstid må man bare ikke gå ind i burene til dyrene. Det kommer til at koste 25 kroner for voksne og 10 kroner for børn at besøge Øens Dyr. Helt enkelt betaler man bare med MobilePay. Vi har tillid til at folk vil betale og gerne støtter det gode formål, lyder det fra Jacob Tinggaard. 

Indhold i hverdagen
Øens dyr er et uddannelses- og beskæftigelsestilbud hørende  under Fonden Startskuddet, som driver en række bosteder. Det er beboerne fra de forskellige bosteder, som udover de ansatte skal holde gang i den nye Minizoo på Masnedø, hvor det er planen, at der hen ad vejen skal komme mange flere dyr. Eleverne kommer for en dels vedkommende også fra Jobcentret og er således over 18 år. Enkelte er dog  i aldersgruppen 15 til 18 år. 
På spørgsmålet hvad det er, som dyrehold kan i forhold til beboerne på bostederne forklarer Jacob Tinggaard:
- Beboerne på bostederne har særlige udfordringer og har ofte svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet eller fungerer måske dårligt rent socialt. Hos Øens Dyr lærer de ansatte i beskæftigelsestilbuddet at omgås dyr og lærer dyrene godt at kende. De får indhold i deres hverdag. I stedet for at kæmpe med at få eleverne ud i samfundet, inviterer vi samfundet indenfor, hvor eleverne bruger deres kendskab til dyrene til at formidle deres viden til de besøgende. 

Personlig udvikling
- Vi har planer om også at oprette en gartnerlinje, hvor eleverne skal hjælpe med udendørs vedligeholdelse, græsslåning, beskæring af frugttræer og så videre. Vores tilbud ligner det, som man har på produktionsskolen Strømmen, hvor man også arbejder med personlig udvikling og praktisk arbejde indenfor forskellige fag. 
- Vi håber at kunne involvere det lokale erhvervsliv, så en erhvervsdrivende for eksempel kan sponsorere en kænguru eller et andet dyr. Vi har allerede bestilt får, og inden længe får vi nogle alpakaer. Det er verdens mindste kamelart, som er kendt for sin særlige uld og for sit kærlige og nysgerrige væsen.  Næste større arrangement er vores julemarked, som afholdes i weekenden den 24. og 25. november, slutter Jacob Tinggaard.

Et lille børstesvin påkaldte sig stor opmærksomhed. Foto: Ulrik Jensen

Snobrødsbagning over bålet. Foto: Ulrik Jensen

Daglig leder Jacob Tinggaard er overvældet over den store tilstrømning. Foto: Ulrik Jensen

Smågrisene har deres egen indhegning. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar