Møn rundt i sus og dus

153 deltagere gennemførte cykelløbet Møn Rundt i søndags med start fra Hjertebjergskolen på Østmøn, hvor vejrguderne var gode ved det cyklende folk. Ruterne var henholdsvis på 60 og 120 kilometer. Løbet forløb fint, men med enkelte styrt og lidt punkteringer undervejs.

 

- Overhold færdselsloven – og pas på hinanden.
De vejledende ord kommer fra formand for Møns Cykelklub, Per Dideriksen, idet han sender alle 166 deltagere på de myldrende jernheste godt på vej Møn Rundt.
Regn- og solguderne dystede lidt i begyndelsen af løbet, men solen vandt, og vinbjergsneglene på Klintevej blev overhalet i susende fart af en flok ivrige cyklister fra nær og fjern søndag morgen - præcis klokken ni.
En time og 50 minutter senere kommer de første to cyklister i mål – efterfulgt af en tredje med blot en cykellængde imellem.

 

Leif den hurtige
Leif Werge fra Bogø Cykelklub, er én af de tre cyklister, og han fortæller om dét at cykle:
- Man har det godt bagefter. Det er velvære. - Og man smider de overflødige kilo.
- Jeg er først begyndt i år. Jeg var først med i løbeklubben, men jeg ville have mere fart, så jeg begyndte at cykle i foråret, siger han og fortæller videre:
- Vi er fire fra Bogø Cykelklub, der er med her i dag.
- Når vi cykler sammen, så samarbejder vi; ligger lidt i læ af hinanden.
- Ja, vi plejer at være et hold, griner Thomas Bægaard, der er én af dem fra Bogø, og tilføjer:
- Men der var én, der kørte sit eget løb i dag.
- Du må godt skrive, at jeg kørte og ventede på dem, det meste af vejen, griner den hurtige Leif tilbage.
Jesper, også én af Bogø-cyklisterne bryder ind i samtalen:
- Leif havde de bedste ben i dag. Sådan er det.

 

Afgørende cykellængde
Nogle af de allerhurtigste, der gennemførte henholdsvis 60-kilometersdistancen og 120-kilometersdistancen er Thomas Faarup fra Lolland Falster Cykle Klub, og Henrik Sass fra NCM.
Henrik Sass krydsede mållinjen efter de 120 gennemførte kilometer med tiden tre timer, 43 minutter og 45 sekunder. En meters penge efter ham, kom Michael Lange susende med blot en kort cykellængde imellem dem. Og Thomas Faarup cyklede sin jernhest i mål efter 60 kilometers løb i den mønske natur med tiden 1 time og 50 minutter.
- Det er da en bakket rute her på Møn i forhold til flade Falster, hvor jeg er vant til at køre, siger Thomas Faarup, da han er hoppet af cyklen.
- Jeg har cyklet et par år. Dét at cykle, giver mig luft, naturoplevelser og motion, udtaler den hurtigkørende falstring, inden han igen tager turen hjem, tilbage til Falster.

 

Uden irriterende mænd
Da løbet hen over middag er kørt til ende, oplyser Per Dideriksen, at der udover løbet i dag, blev holdt Kvindeløb i maj måned i år – og også sidste år.
- Der er ikke de der irriterende mandfolk, der kommer med gode råd, griner formanden.
- Kvindeløbet foregik på Stege Torv med boder, hvor der er fokus på velvære og sundhed, og er arrangeret i samarbejde med Handelstandsforeningen og Stege Apotek, fortæller han.
Formanden er i øvrigt også selv en flittig cykelrytter, og har cyklet fra Fredericia til Paris to gange. Og så har han cyklet i 30 år.
Der var i alt 175 tilmeldte deltagere i motionsløbet. 166 startede løbet ved Hjertebjergskolen, og 153 gennemførte.
Undervejs i løbet var der lidt punkteringer og andre småting, men der var også nogle, der styrtede; heriblandt en mandlig cyklist, idet en hund angiveligt skulle have løbet ud foran ham. Trods styrt og skadet hånd rejste manden sig op og gennemførte løbet. Den nysgerrige hund er efter sigende også i god behold.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar