Der var dansere i alle aldersgrupper da det blev afholdt stævne i Mønshallerne - her er det debutterende børn, der danser vals. Foto: Mette Neerup

Møn Open i standard med flot program

Lørdag var der ”Møn Open” i standarddans med både helt unge debutanter og de mere rutinerede konkurrencedansere. Iblandt dem nogle af Danmarks bedste.

Dans Med et flot program, fint dækkede borde til publikum og smukt klædte dansere fra 11 forskellige danseklubber i Danmark,var der lagt op til en fejende og forrygende dansedag i Mønshallerne. Debutanterne med de yngste dansere startede “ballet” med deres præsentation af engelsk vals og quickstep. Herefter fulgte de øvrige dansere med dansene wienervals, slowfox og tango. 
Blandt debutanterne i seniorklassen var det mønske par Henriette og Niels Brandt, der har danset i Danseklubben Møn i 3,5 år. 
- Vi dansede begge som børn og prøvede lige en sæson for 10 år siden, men det gik ikke dengang. Vi blev for uenige når vi dansede, smiler Henriette Brandt, og Niels Brandt tilføjer at de som par har indgået en samarbejdsaftale, der går ud på at de ikke må forlade danseundervisningen uden et smil på læben. 
- Men dans er jo en følelsesting, hvor man har nerverne uden på kroppen, fortsætter Niels Brandt, der med sved på panden understreger at det er ”megagod motion” at danse, hvor alle muskelgrupper er i spil, 
- Kombinationen af at bruge både krop og hjerne holder desuden hjernen i gang, afslutter Henriette Brandt. Parret regnede med at klare sig bedst i engelsk vals.

Verdensmestre
Blandt dommerne var flere fremtrædende dansere. En af dem Ashli Williamson, der for nylig satte punktum for en flot dansekarriere, sammen med sin ægtefælle Bjørn Bitsch, med deres tiende verdensmesterskab. Ægteparret har tidligere  været forbi Møn og undervise, da danseklubben afholdt danseevent. På trænerbænken var netop ægtefællen Bjørn Bitsch at finde, da der var dansere med fra deres klub i Århus. 
Direktør for Storstrøms forsikring, Per Guldbrandsen, og Vordingborg kommunes borgmester Mikael Smed stod for præmieoverrækkelsen. 

Der var dansere i alle aldersgrupper da det blev afholdt stævne i Mønshallerne - her er det debutterende børn, der danser vals. Foto: Mette Neerup

Ynglingedansere fra “standard international” og klubben i Århus, Anne-Sophie Grønne Minke og Rui Hamada. De to har danset sammen i syv måneder. Foto: Mette Neerup

Der var sving i skørterne og yndefulde dansetrin i hallerne. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar