Julemanden talte til de mange fremmødte inden han tændte byens juletræ.
Foto: Mads Sørensen

Møde med Julemanden

Traditionen tro blev juletræet i Vordingborg by tændt med juleoptog, julelys, julemusik og julemand.

Vordingborg Jul og traditioner går hånd i hånd, og det gør de i allerhøjeste grad også i Vordingborg. En fast tradition er juletræstændingen i Vordingborg, der indledes med juleoptog igennem Algade, inden julemanden stiger til vejrs og tænder byens juletræ fredag inden første søndag i advent. 

Julemanden er populær
Igen i år samledes familier fra Vordingborg og omegn i Algade for at opleve det traditionsrige arrangement. Traditionen tro førte Prins Jørgens Garde optoget an med julemusik, efterfulgt af juletoget med julemanden og brandbilerne ført af Vordingborg Brandmandsforening. I Algade såvel som på Slotstorvet ved det store juletræ, var der fyldt med mennesker og man fristes til at konkludere, at der nok igen i år blev sat tilskuerrekord.
 
600 portioner risengrød
Endnu en tradition i bybilledet var Vordingborgskolens uddeling af Risengrød, hvor folk hvert år står i kø og venter på at skolen ankommer med den varme grød. Dermed er skolen hvert år med til at sætte sit præg på julen i byen, men i år deltog skolen med en lille variation: 
- Normalt er det eleverne på vores køkkenlinje der laver risengrøden, men i år er eleverne hjemme på forlænget weekend og så er personalet trådt til, fortalte forstander Jette Rønne til avisens udsendte. 
I øvrigt kan vi oplyse, at der er gået 80 liter mælk og 10 kilo ris til de 600 portioner risengrød, der blev delt ud i Algade. 

 

Se flere billeder i galleriet.

Julemanden talte til de mange fremmødte inden han tændte byens juletræ.
Foto: Mads Sørensen

De ansatte på Vordingborgskolen serverede risengrød til de trængende i Algade. Foto: Mads Sørensen

6.g fra Gåsetårnskolen afd. Marienberg samlede ind til klassekassen ved at sælge hjemmebagte kager til de mange forbipasserende der ventede på juleoptoget.
Foto: Mads Sørensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar