• www.henriks-hvidevarer.dk

Erik Hansen på tur rundt om gadekærret. Han har tidligere været på cykeltur rundt på de små veje i området, og synes det er skønt. Foto: Mille Holst

Lykken er en cykeltur på landet

På Aggerhuscentret har man netop - takket være en donation fra Nordeafonden - indkøbt en rickshaw, så man kan tage de ældre beboere med på en cykeltur ud i naturen omkring Bårse. Sydsjællands Tidende var med, da cyklen blev overrakt til centret.

Bårse En donation på 38.500 kroner fra Nordeafonden har gjort det muligt for Aggerhus Plejecenter i Bårse at indkøbe en rickshaw med elmotor og plads til to passagerer.
Centret har haft cyklen i den seneste måned og har allerede været ude og prøvekøre den, men officielt blev den først overrakt til Aggerhus af filialdirektør i Nordea i Vordingborg, Peter C. Brendstrup, ved et arrangement i torsdags. Her fik flere af plejecentret beboere mulighed for at komme på en lille hurtig tur rundt om byens gadekær og bankdirektøren kom også selv en tur rundt i byen i rickshaw.
Erik Hansen var den allerførste, der prøvekørte den nye rickshaw. Det skete for et par uger siden, og turen gik ud på landet, gennem det område, hvor han selv som yngre boede og arbejdede som landmand, og et smut forbi DLG, hvor der netop var ankommet et stort læs nyhøstet korn.
Duften af kornet, og nyslået græs langs vejene var især det, der gjorde cykelturen til en rigtig stor oplevelse for Erik Hansen. Det er mange år siden, han selv har kunnet cykle og dermed kommer han heller ikke ud i naturen længere. En anden af de ældre havde været på en tur, som endte i øsende regnvejr. Da da vendte tilbage til Aggerhus ilede man til, for at tørre regnen af den ældre kvindes ansigt, men hun var lykkelig over turen. Hun havde nemlig ikke mærket regn på sit ansigt i otte år.
Det er lige præcis det, man vil lave om på med indkøbet af rickshawen til Aggerhus. De ældre skal ud i naturen. De skal have frisk luft, møde naturens dufte og skiftende vejrlig. De skal kunne besøge deres barndomshjem og se gravsten på den lokale kirkegård, hvor deres kære ligger begravet - og de ældre er glade for muligheden.

Brug for flere cykelpiloter
Arne Munkholm Olsen og Bent Andersen trækker læsset. De er frivillige fra Bårse, der stiller op nogle dage om ugen for at køre tur med Aggerhus’ beboere. Men cykleturene er så populære, at man godt kunne bruge endnu flere frivillige cykelpiloter.
- Sidder der nogen, der gerne vil gøre noget meningsfuldt, så tager vi gerne imod, siger Bent Andersen og lover, at cyklen ikke er svær at manøvrere eller køre - heller ikke op ad bakke, for cyklen er udstyret med elmotor. Cykelpiloter skal være over 18 år, men ellers kræver det blot en introduktion til cyklen, før man kan tage nogle ældre med på tur i lokalområdet, hvor mange af dem er både opvokset og har boet det meste af deres liv.

Erik Hansen på tur rundt om gadekærret. Han har tidligere været på cykeltur rundt på de små veje i området, og synes det er skønt. Foto: Mille Holst

Filialdirektør i Nordea Vordingborg, Peter C. Brendstrup, overrakte en symbolsk check på 38.500 kroner fra Nordeafonden til socialpædagog Annie Falck Kobbernagel på Aggerhus. Pengene er allerede brugt til en rickshaw. Foto: Mille Holst

Arne Munkholm Olsen (tv.) og Bent Andersen er normalt dem, der træder i pedalerne og tager de ældre med på tur i området. I torsdags var de selv passagerer i rickshawen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar