• www.henriks-hvidevarer.dk

Jørgen Svenstrup, formand for Vestmøn Lokalråd. Arkivfoto: Michael Thønnings

Lokalråd håber det lykkes at få madlavningen tilbage til plejehjemmene

Lokalrådsformand glæder sig over ældrechefens udtalelser om at madproduktionen måske kan flytte ud på de lokale plejehjem igen - også selvom politikerne ikke nødvendigvis er af samme mening.

Askeby I Vestmøn Lokalråd har formanden med interesse læst sidste uges artikel om ældrechefens tanker om at flytte produktionen af mad til de ældre ud på de lokale plejehjem igen, fremfor at bevare madlavningen i storkøkkenet på Vintersbølle Plejecenter. Men formanden kunne godt tænke sig, at ældrechef Susanne Johansen gav lokalrådet på vestmøn noget kredit, for det var lokalrådet, der i sin tid arbejdede for at få madlavningen tilbage til Fanefjordcentret, hvor der i dag kører et to-årigt forsøgsprojekt med egentlig madlavning på stedet.
- Når hun (ældrechefen, red.) udtaler sig, lyder et som om, det var hendes idé, siger Jørgen Svenstrup, formand for Vestmøn Lokalråd og fortsætter:
- Det var lokalrådets idé, og havde vi ikke rendt kommunen på dørene, så havde vi ikke fået madproduktionen tilbage, siger han til Sydsjællands Tidende.
Siden madproduktionen er vendt tilbage til Fanefjordcentret har flere andre lokalråd ifølge Jørgen Svenstrup ytret ønske om at prøve noget lignende på deres lokale plejehjem, og Jørgen Svenstrup bakker 100 procent op om ældrechefens ytring.
- Det vil glæde os meget, hvis de åbner andre køkkener, siger han og glæder sig samtidig over, at lokalrådets ihærdige indsats for at få madlavningen tilbage på plejehjemmet tilsyneladende har vakt en interesse i kommunens forvaltning.
- Vi er glade for, at de ligesom har hørt efter og forstået budskabet. Nu skal der åbnes køkkener, siger han og slutter:
- At politikerne ikke er enige er ingen overraskelse. De er jo ikke enige i noget som helst af det, vi siger, mener okalrådsformanden.

 

Læs også den foregående artikel "Ønsker at flytte madlavning ud på plejehjem".

Jørgen Svenstrup, formand for Vestmøn Lokalråd. Arkivfoto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar