Niels Hvis og Ronnie Bille, der tilsammen udgør duoen Hvid Bille udgiver julesangen ”Nissen på spidsen” på søndag. PR-foto

Lokal duo udgiver julesang

Duoen Hvid Bille udgiver på søndag en ny julesang på diverse musiktjenester, men duoen savner en radiokanal, der vil spille ny musik uafhængigt af nationale rotationslister.

Julemusik Duoen Hvid Bille, bestående af Niels Hvid og Ronnie Bille, sender første søndag i advent en ny julesang på markedet. ”Nissen på spidsen” kan hentes på diverse musiktjenester og musikvideoen, som duoen har filmet i kirketårnet på Vordingborg Kirke, kan ses på Youtube.
Sangen blev spillet offentligt for første gang på Stars i torsdags, hvor Hvid Bille optrådte til et Singer-Songwriter arrangement, men hvor sangen ellers vil kunne høres i julemåneden er pt uvist. Det er nemlig stort set umuligt at få nye sange - især indenfor viser og singer-songwriter-genren - spillet på radiokanalerne.
- Radioens playliste ligger i rotation. Hvis ikke vi ligger dér, kan vi ikke blive spillet, fortæller Ronnie Bille, der er den ene af duoens musikere.
han fortæller til Sydsjællands Tidende, at det i princippet er ok, duoens musik ikke bliver spillet på de landsdækkende radiokanaler, men at den regionale P4-kanal ikke kan  spille lokalmusik, synes han både er ærgerligt og irriterende.
- Der sidder smagsdommere i Danmarks Radio og bestemmer, hvad der skal spilles. Selvom P4 er en regional radiostation, får de en playliste som var det en national kanal, fortæller Ronnie Bille, der synes, at DR som led i sin public service forpligtelse i stedet burde støtte de lokale musikere i en given region.
De kommercielle radiokanaler er ikke bedre. Ronnie Bille fortæller, at disse også spiller musik efter en rotationsliste, her kan man dog komme med på listen, hvis man betaler for det.
- Det har vi ikke midler til, siger Ronnie Bille.
Hvis du vil høre den lokale duos nye julesang ”Nissen på spidsen”, kan den hentes på en af de mange digitale musiktjenester fra søndag 1. december.

Hør musikken og se musikvideoen, der er filmet i Vordingborg kirkes klokketårn.

Niels Hvis og Ronnie Bille, der tilsammen udgør duoen Hvid Bille udgiver julesangen ”Nissen på spidsen” på søndag. PR-foto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar