• www.henriks-hvidevarer.dk

Hvad mon nettet gemmer…Foto: Ulrik Jensen

Livet på det lave vand

På en dag i Vordingborg Festuge, hvor der for mange var lagt op til sjov i gaden, var der alligevel nogle få børnefamilier som valgte naturoplevelsen og tog i mod naturvejleder Christina Kaaber-Bühlers opfordring til at udforske livet i det lave vand.

Svinø Bevæbnet med blandt andet fiskenet og vandkikkerter fik børnene på Svinø Strand lejlighed til at komme helt tæt på og undersøge, hvad der gemte sig under vandoverfladen, da naturvejleder i Vordingborg kommune, Christina Kaaber-Bühler inviterede til oplevelser på ”blå flag strande” i kommunen. Og på den fine solskinsdag var der naturligvis også lejlighed til en svalende dukkert.
Arrangementet på Svinø var blot et i rækken af tilbud fra naturvejlederen, som fem eftermiddage i træk inviterede med på tur for at finde vilde dyr og planter. 
Christina Kaaber-Bühler fortæller, at der på den første dag med blæsende og køligt vejr på stranden ved Præstø kun var en flok teenagere på stranden, og de havde mere travl med alt muligt andet end lige at kigge på naturen.  Arrangementet på andendagen på stranden ved Klintholm var velbesøgt og havde også deltagelse af nogle udenlandske børn.
- Og så bliver det jo lidt af en udfordring, når man skal prøve at huske, hvad et vættelys hedder på tysk, lyder det fra naturvejlederen.
- Arrangementerne er ud over de helt nære naturoplevelser også en mere generel fortælling om naturen på nogle af vores fine ”Blå flag” strande, fremhæver Christina Kaaber-Bühler, som også havde arrangementer på Ulfshale og Hårbølle, hvor det var livet i klitterne, som var hovedtemaet.

Et mekka for børnene
Blandt deltagerne på Svinø Strand var Christina Vest Suensen, som havde taget børnene Theis på fem år og Ella på et år med på stranden. Ella var mest interesseret i at spise sand, indtil naturvejlederen fik fremtryllet et akvarium, som blev fyldt med vand og de indfangede smådyr. Så kunne Ella læne sig op ad akvariet og plaske i vandet. Børnene fandt også nogle flotte sten til akvariet, som dermed blev til en lille mikroudgave af en havbund. Femårige Theis havde badebukser på og bevæbnet med et fiskenet, der næsten var større end ham selv, fangede han både babyblåmuslinger, rejer og vandmænd. Det hele kom en tur i akvariet, hvor de enkelte dyr blev nærstuderet, mens Christina Kaaber-Bühler forklarede lidt om deres udseende og levevis. 
En enkelt krabbe blev det også til, og når der er krabber på Svinø Strand i modsætning til for eksempel Ulfshale er det fordi vandet ved Svinø har det helt rigtige saltindhold, forklarede naturvejlederen.
Familien Suensen, der bor i Præstø, havde taget turen til Svinø for at være med.
- Vi kender nogen med sommerhus på Svinø og havde hørt om arrangementet, så vi syntes det kunne være spændende at være med.
- Vi har ikke prøvet det før, men man kan jo se, hvordan børnene går op i det med liv og sjæl, lød det fra Christina Vest Suensen.

Hvad mon nettet gemmer…Foto: Ulrik Jensen

Det er spændende at plaske i vandet og kigge på smådyrene i akvariet. Foto: Ulrik Jensen

Naturvejleder Christina Kaaber-Bühler fortæller femårige Theis om et af de indfangede dyr, mens Ella på et år er mere interesseret i at spise sand. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar