Louise Ringsing fra det danske kvindelandshold trænede i sidste uge Vordingborgs piger og damer. I baggrunden står Emilia Hansen klar i hvidt. Foto: Mille Holst

Landsholdspiller overtager træning

Louise Ringsing fra det danske kvindelandshold trænede i torsdags Vordingborgs piger, og dét vakte begejstring. 

Vordingborg I torsdags var det nogle forventningsfulde fodbold-piger, der mødte frem til træning. De skulle nemlig trænes af landsholdsspiller Louise Ringsing, og det var noget pigerne havde set frem til i månedsvis.

Forventningsfuld venten
Inden træningen starter snakker pigerne sammen og Emilia Hansen vil gerne lære undertegnede at jonglere med en bold, selvom hun  godt er klar over at det måske er blevet for sent at lære det.
- Min rekord er 30, fortæller hun og høster stor anerkendelse blandt de øvrige piger. Hun når dog aldrig at vise undertegnede, hvordan man gør, før Louise Ringsing dukker op. Et vigtigt spørgsmål, flere derfor gerne vil have svar på lyder: Hvor mange jongleringer kan du tage?
- 6.500 og et eller andet, oplyser Louise Ringsing, og dét imponerer samtlige tilstedeværende.

Fodbold også i ferien
Til daglig spiller Louise Ringsing i tyske Bayer Leverkusen og hendes hold er netop rykket op i Bundesligaen. Lige nu er hun på ferie i Danmark, men den bliver ikke brugt på de danske strande.
- Jeg kan ikke helt slippe fodbolden, siger hun og har derfor påtaget sig nogle trænerdage rundt om i de danske fodboldklubber.
- Jeg kan godt lide at træne, at give noget videre. Så når jeg har tid og mulighed for at komme ud og træne, så vil jeg gerne det, siger hun til Sydsjællands Tidende.
Hun er sig helt bevidst om sin stjernestatus blandt pigerne og hun tager sig tid til at lege lidt med nogle af dem inden træningen for alvor går igang - blandt andet oplever flere af pigerne, hvor svært det er, at tage bolden fra en professionel venstre back-spiller.
- Når jeg træner de små, så har jeg fokus på noget teknisk fodbold, fortæller Louise Ringsing, der således lagde vægt på at alle spillerne havde en bold hver.
- Jo ældre man bliver, des sværere bliver det at træne teknik, fortæller hun og pointerer dermed, hvorfor den tekniske træning er så vigtig i barndommen.
Senere på dagen trænede hun de voksne kvinder, men her var fokus mere på selve fodboldspillet.

Sjovt og udfordrende
Den tekniske træning består i forskellige former for driplinger med bolden gennem en keglebane, og selvom pigerne har trænet med kegler før, så er dagens træning noget helt for sig. Vi spørger Alba Farnov Raalund, om det er svært:
- Det er mere udfordrende, når der er så kort afstand mellem keglerne, siger hun og er vant til at have mere plads at udfolde sig på.
Emilia Hansen genkender også øvelserne fra den daglige træning, men idag er bare anderledes:
- Det er sjovere, siger hun.

Satser på pigefodbolden
En af dem, der har sørget for at få Louise Ringsing til at træne pigerne i Vif, er Line Farnov. Hun fortæller, at damefodbolden i Vif er støt voksende og klubben vil derfor gerne give både spillere og trænere inspiration til den daglige træning, for klubben har ambitioner, når det gælder damefodbold.
- Vi vil gerne være en større pigefodboldklub i fremtiden, fortæller Line Farnov, der de seneste to-tre år dog allerede har fået godt fat i pigerne og trækker spillere til fra hele Sydsjælland og Nordfalster.
- Det er ikke ret mange klubber, der satser på pigerne, siger Line Farnov, men her skiller Vordingborg sig ud. Klubben har eksempelvis 40 piger i alderen 9-13 år og der kommer hele tiden flere til. På dameseniorplan er der tre hold, og førsteholdet er lige rykket op i Danmarksserien.
- Der er mange piger, der gerne vil spille, og når der så kommer sådan en som Louise, så synes de, det er super sejt, siger Line Farnov, der iøvrigt selv har spillet fodbold i Vordingborg altid.

Louise Ringsing fra det danske kvindelandshold trænede i sidste uge Vordingborgs piger og damer. I baggrunden står Emilia Hansen klar i hvidt. Foto: Mille Holst

Pigerne syntes det var sjov og udfordrende at driple mellem keglerne. I forgrunden tv. ses Alba Farnov Raalund. Fotos: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar