Der var trængsel ved de mange boder i Stavreby. Foto: Ulrik Jensen

Landbylopper i Stavreby

Når beboerne i Stavreby den første søndag i august afholder landsbyloppemarked, trækker det folk til fra nær og fjern. Således også i søndags.

Stavreby Der var stort rykind lige fra starten og trængsel i gaden, da beboere i landsbyidyllen Stavreby på Junghoved i søndags afholdt deres årlige loppemarked, hvor der blev solgt alverdens ting og sager fra huse, haver og hyggelige gårdmiljøer. 
Kræmmersjæle gik fra hus til hus i håbet om at gøre dagens loppefund mellem tøj, glas, porcelæn, møbler, legetøj, bøger og så videre og så videre 
Der blev pruttet om prisen, og der var gang i kontanter og Mobilepay, når tingene skiftede ejer.  Nogle steder havde beboerne fundet sammen, så der var flere boder i samme gård, hvor der duftede dejligt af nybagte pandekager og friskbrygget kaffe. 
Caféen og gårdbutikken på hjørnet havde pænt besøg gennem hele dagen. 
Galleri og lopper kunne man for eksempel finde side om side hos Lene Christensen, som havde åbnet hus og have og solgte fine akvareller og oliemalerier indenfor, mens haven var fyldt med diverse loppeting. 
Lækre luksuslopper lød tilbuddet i haven til Jungshoved præstegård, hvor flere beboere havde fundet sammen i et stort telt. 
For at komme til Stavreby skal man køre ad kringlede småveje, og undervejs kommer man forbi mange andre steder, hvor der holdes loppemarked, er åbent i ”rodebutikken” og så videre, men alligevel trækker det årlige landsbymarked i Stavreby gæster for nær og fjern, fordi det er så anderledes. 
Og traditionen den første søndag i august er så indarbejdet, at det ikke kræver nogen nærmere organisering. Sådan er det bare - år efter år.
Anne Okholm, der bor i det ældste hus i Stavreby - en rigtig stråtækt idyl i en velholdt have - har været med gennem mange år.
Hun havde blandt andet gang i salget af fine hjemmestrikkede trøjer og hjemmevævede tæpper og bød gæstfrit indenfor så potentielle købere kunne se tæpperne i hjemligt miljø. 
- Det bliver en sorgens dag, hvis jeg engang bliver nødt til at flytte fra Stavreby til for eksempel en lejlighed. Stavreby ligger godt nok et stykke fra alfarvej, men er bestemt ikke udkantsdanmark og her bor mange prominente personer, som har fået øje på landsbyidyllen.
- Ud over mine hjemmestrikkede og vævede sælger jeg også ”tøj for de tynde” - altså min egen størrelse for to år siden, lyder det muntert fra Anne Okholm. 

Der var trængsel ved de mange boder i Stavreby. Foto: Ulrik Jensen

Anne Okholm solgte blandt andet. hjemmestrikkede trøjer. Foto: Ulrik Jensen

Galleri og lopper sås flere steder. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar