Læg havnene ind under Kultur og Fritid...

Carsten Nøhr Larsen og Vibeke Grønbæk (RV)
Hovvejen 12, Viemose
4771 Kalvehave

Fra drift til udvikling - læg havnene ind under kultur og fritid
Mange turister besøger vores kommune fra vandsiden, og det skal de blive ved med. Faktisk vil vi gerne være deres - og alle deres sejlende, dykkende og svømmende venners - foretrukne valg.
Med et stort vandaktivitetsprojekt på vej og et strategisk og ambitiøst fokus på vores havne er det tid til at ændre den måde, vi arbejder med havnene på.
Vores havne varetages af kommunens tekniske område, som helt naturligt har fokus på driften af den statiske og fysiske ramme. Men havne er ikke kun broer, asfalt, oprensning og bygninger. Havnene defineres i endnu højere grad af aktiviteter, foreninger og frivillige ildsjæle. Havnene er dynamiske og levende og har kæmpestort udviklingspotentiale.
Hvis vores nye havnestrategi skal være en udviklingsstrategi, så skal vi holde op med at se havnene som en driftsopgave og begynde at kigge på dem som en udviklingsopgave.
Derfor foreslår Radikale Venstre, at vi flytter havnene væk fra det tekniske område over til kultur og fritid, hvor forvaltningens samarbejde med frivillige og professionelle aktører er dybt integreret i alle arbejdsgange.
Kultur og fritid er sat i verden for at udvikle og skabe aktiviteter i et bredt samarbejde med frivillige, foreninger og professionelle aktører. Og derfor mener vi, at en forankring af havnene i denne afdeling, netop er dét blik, der skal kastes på havene for at vi kan komme i mål med ambitionerne.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar