Miriam Lubega, Sissi Corydon og Tine Madsen informerer om uddannelsen til Bydelsmor. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Kvinder skaber netværk i Vordingborg

Lørdag eftermiddag blev der holdt informationsmøde på Vordingborg Bibliotek om uddannelsen og muligheden for at skabe netværk og blive Bydelsmor i Vordingborg. 

Vordingborg - En Bydelsmor skaber kontakt, hun samtaler, hun skaber netværk. - Hun er en brobygger, der skaber aktiviteter sammen med andre bydelsmødre, forklarer Tine Madsen ved infomødet om Bydelsmødre-uddannelsen. 
Atten kvinder fra forskellige lande, alle nu bosat i Danmark, er mødt op på Vordingborg Bibliotek for at høre om, hvad en Bydelsmor er; hendes funktioner, og om, hvordan man selv kan blive en Bydelsmor og gøre en forskel i andre kvinders liv - og i sit eget liv som kvinde. 
- Det handler om at være chef i sit eget liv - at være frue i sit eget liv, lyder opfordringen fra initiativtager Tine Madsen, der selv er bosat i Nyråd, og med en baggrund som blandt andet socialrådgiver, leder Bydelsmødre-uddannelsen i Vordingborgområdet, hvor man vil starte det nye netværk op. 

Forstod ikke sine børns sprog
Miriam Lubega har sammen med Sissi Corydon taget rejsen fra København til Vordingborg for at være med til informationsmødet. De er begge nyuddannede Bydelsmødre, og er med til mødet for at fortælle om uddannelsen, og om, hvad den har betydet for dem. 
Om sit eget første møde med en ny kultur fortæller hun: 
- Jeg kom til Danmark fra Uganda for tyve år siden, og kunne ikke sproget og kendte ikke reglerne og den danske kultur, fortæller Miriam Lubega, og uddyber eftertrykkeligt: 
- Jeg har selv prøvet det. Og jeg har prøvet at hente mine børn i børnehaven, og hvor jeg hver gang håbede på, at jeg ikke mødte nogen pædagoger, der ville tale med mig - for jeg forstod slet ikke, hvad de sagde. 
- Og da mine fire børn begyndte at tale dansk, forstod jeg heller ikke, hvad de sagde, fortæller Miriam Lubega, der på et tidspunkt begyndte at gå på en sprogskole – og det ændrede det hele for hende. 
- Nu går det fint. Jeg forstår og taler dansk, og for to år siden lavede jeg gruppen ’GLOW’, hvor formålet er at kvinder støtter andre kvinder, smiler Miriam Lubega.

For alle slags kvinder
- Jeg har lært hvordan jeg kan være endnu mere åben i mødet med andre kvinder, og mit netværk er enormt nu, fortæller socialrådgiver Sissi Corydon om udannelsen til Bydelsmor.
- Og jeg er blevet meget mere rummelig og åben over for alle slags kvinder, tilføjer hun med et stort smil, og slutter med ordene:
- Jeg vil give mine varmeste anbefalinger til uddannelsen som Bydelsmor. – Og I kan bruge uddannelsen personligt også. 

Fakta
• Bydelsmødre er frivillige kvinder, der støtter andre kvinder til at styrke sig selv og deres familier. 
• Bydelsmødre har gennemgået og bestået en Bydelsmor-uddannelse.
• På uddannelsen undervises der blandt andet i emner som ’et godt familieliv’, sundhed og kost, og samfundsmæssig viden. 
• På nuværende tidspunkt er der 400 aktive Bydelsmødre rundt omkring i Danmark.

Miriam Lubega, Sissi Corydon og Tine Madsen informerer om uddannelsen til Bydelsmor. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Et glimt af den lille pause ved informationsmødet lørdag eftermiddag på Vordingborg Bibliotek. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Da jeg desværre ikke havde mulighed for at møde op på Vordingborg bibliotek lørdag eftermiddag til informations mødet, kunne jeg tænke mig at vide hvem der kan kontaktes vedr. information omkring dette at være en del af bydelsmødre, da jeg syntes det lyder som et interessant og spændende projekt. hilsner Birgitte

Hej Birgitte. Du kan kontakte projektleder Tine Madsen på email: tinefrimodtmadsen@gmail.com / tlf 30 13 24 45. Mvh Tine

Tilføj kommentar