Der blev arbejdet kreativt og koncentreret, da Kunsthal 44 Møen i torsdags afholdt kunstworkshop for børn om surrealismen. Foto: Klaus Lohmann

Kunsthistorie for børn

Igen i år har Kunsthal 44 Møen arrangeret kunstworkshops for børn. Vi tog med, da surrealismen i sidste uge var tema.

Askeby De senere uger har børn i alderen 5-13 år haft mulighed for at deltage i forskellige workshops på Kunsthal 44 Møen, som hver har haft forskellige perioder af kunsthistorien som tema.
Torsdag i sidste uge kiggede vi forbi, da Sigrid Österlund Trane og Cæcilie Bøje Pedersen underviste børnene i surrealismen. Mal dine mærkelige drømme og hør om Surrealismen, lød dagens tema.
Med udgangspunkt i periodetypiske værker af Salvador Dalí, Magritte, Frida Kahlo og Wilhelm Freddie ærte børnene om tankerne bag surrealismen og Sigrid og Cæcilie satte fokus på drømme; mærkelige drømme.
- For børn kan det være svært at tale om underbevidsthed, så det blev drømme, fortæller Sigrid Trane. 
Efter at have kigget på billeder og talt om dets motiver og måden, de er malet på, gik børnene på værkstedet, hvor de selv skulle producere surrealistiske billeder og endelig holdt de fernisering, hvor de hver især kunne fortælle om det, de havde malet.

Vilde med kunstskolen
Blandt de deltagende børn er Anne-Catalina Schwartz på 16 år fra Vordingborg. Hun er her, fordi hun ikke havde så mange ting for i sommerferien, så hun er meget glad for undervisningen i Askeby. Også de to søstre Vita og Vera Beldring Olsen på henholdsvis på 8 og 11 år deltager. De er vilde med sommerens kunstskole i Askeby, hvis de selv skal sige det. 
Vita og Vera er flyttet til Hårbølle for et års tiden siden og elsker livet i den lille by. De ville væk fra stresset i København og trives særdeles godt på Møn med mange nye venner. Det eneste der dog er lidt svært er, at alle deres gamle venner ikke lige kommer forbi hver dag mere.

En omgang tilbage
Der er en enkelt workshop tilbage torsdag fredag i indeværende uge, hvor børnene først præsenteres for landart og derefter for installationskunst.

Der blev arbejdet kreativt og koncentreret, da Kunsthal 44 Møen i torsdags afholdt kunstworkshop for børn om surrealismen. Foto: Klaus Lohmann

Anna-Catalina har malet et kunstværk af hende selv, der spiller skak med Lady Gaga. Foto: Klaus Lohmann

Cæcilie Bøje Pedersen og Sigrid Trane er lærere på Kunsthal 44møens sommerkunstskole for børn. Foto: Klaus Lohmann

Søstrene Vita og Vera Beldring Olsen er vilde med sommerens kunstskole i Askeby. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar