Glæden ved musikken var åbenlyst smittende. Foto: Ulrik Jensen

Kunder fik musik i stedet for muzak

Musikforeningen Cæcilia stod bag en række pop-up koncerter i flere supermarkeder i lørdags, hvor de handlende således blev mødt af klassisk live-musik - og det initiativ faldt i god jord.

Kommunen Mange kunder i tre større supermarkeder fik en overraskende ekstra bonus oven i deres indkøb til weekenden, da to studerende fra musikkonservatoriet i København i lørdags stillede sig op og spillede i Kvickly i Vordingborg, i Menu i Præstø og i Superbrugsen i Lendemarke.
I stedet for kedelig baggrundsmuzak i butikken fik kunderne den ægte vare i form af smægtende klassiske toner fra violin og cello.
Det var musikforeningen Cæcilia, der stod bag initiativet, som samtidig gav lidt reklame for sæsonens kommende arrangementer. 
- Vi må ud af de fine koncertsale og møde folk, hvor de færdes, lød det fra Cæcilia-formand Mogens Frandsen, som samtidig understregede, at det er noget helt særligt at opleve klassisk musik spillet live, se musikerne og deres instrumenter -  frem for at lytte til musikken i radioen eller på cd. 
- Da vi havde fået ideen til disse små overraskende pop-up koncerter, skrev vi til musikkonservatoriet, og der gik ikke lang tid, før vi havde kontakt med de to studerende her, som havde lyst til at være med. 
De konservatoriestuderende var Clara Glasdam på violin og Torbjørn Eika på cello.
- Det er første gang vi prøver at spille på den her måde i et supermarked. Vi har prøvet at stille op i forbindelse med en butiksåbning, men den her form er ny for os. Vi startede allerede i morges med at spille i DGI-huset i Vordingborg, hvor der både var børnefødselsdag og et møde for nye borgere i kommunen. 
- Vi har valgt et repertoire, som består af highlights fra den mere lettilgængelige klassiske musik af komponister som Mozart, Händel og Elgar, og så har vi samtidig tilsat lidt folkemusik. Vi håber folk vil stoppe op og tage godt i mod vores musik.
Og det gjorde en del kunder faktisk, og den lille duo høstede mange spontane bifald. Midt i lørdagstravlheden blev der plads til et lille pusterum. Glæden ved musikken var åbenlyst smittende.

Glæden ved musikken var åbenlyst smittende. Foto: Ulrik Jensen

De konservatoriestuderende Clara Glasdam og Torbjørn Eika sørgede for, at supermarkedskunder fik musik i stedet for muzak. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar