Kulturminister glæder sig over bølgegang

Wavesfestivalen blev åbnet af kulturminister Mette Bock, der fremhævede kunsten som det, der kan bygge bro over uenigheder og skabe fællesskaber.

 

Vordingborgs egnsteater Cantabile 2 kunne i mandags skyde årets Wavesfestival igang med besøg af blandt andet kulturminister Mette Bock (LA).
Ministeren har ikke tidligere besøgt Wavesfestivalen, men hun er spændt på de oplevelser der venter hende under mandagens besøg, som blandt andet bød på gadeteater på Slotstorvet med den hollandske musiker og skuespiller Bram Graafland, som med sit interimistiske gadekøkken både lykkedes med at spille på orgel og trommer og fik bagt en enkelt pandekage.

 

Begejstret minister
- Det stod ikke skrevet nogen steder, at Vordingborg skulle have en international festival med grænseoverskridende eksperimenterende teater - måske tværtimod, lød det fra kulturminister Mette Bock, da hun åbnede Wavesfestivalen ved et arrangement på Stars.
- Men I har vist at I kan, fortsatte hun og roste festivalen for hverken at være elitær eller folkelig.
- Kunst er en tsunami, der ikke ødelægger noget, men som giver, og i mødet med kunsten bliver vi stillet overfor os selv. I gør kunsten medlevende og tager byrummet i brug. Og I har publikum med jer, lød hendes vurdering. Hun fremhævede samtidig kunsten som det, der kan bygge bro over uenigheder og skabe fællesskaber.
- I er heldige at have Waves, som formår at tiltrække scenekunstnere fra hele Danmark og udlandet, og jeg lover, at jeg vil fortælle om Waves, hvor jeg kommer frem. Ikke bare i Danmark, men også i det store udland.

 

De usynlige og grænserne
- Jeg er personligt stor bruger af Cantabile 2’s forestillinger. Jeg er ofte lidt skeptisk, men når jeg kommer hjem, har I altid flyttet grænser.
Sådan lød det i borgmester Michael Seiding Larsens (V) tale ved åbningen af Waves, hvor han også betegnede Waves som Vordingborg Kommunes kulturelle fyrtårn.
- Det er et fyrværkeri af lyssluppen kreativitet, mente han og lagde ikke skjul på, at forventningerne til årets festival er tårnhøje.
Udover sine private oplevelser med teatret fremhævede han de aktiviteter, den almindelige festivalgænger ikke lige ser, nemlig de workshops, der under navnet Skvulp finder sted på kommunens folkeskoler i forbindelse med Waves.
- Vordingborg Kommune er meget stolte over at være en del af det her projekt, konstaterede borgmesteren.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar