Kreativiteten og mangfoldigheden blomstrer

Det er altid populært, når Guldborgsunds kreative åbner deres værksteder. Sydsjællands Tidende tog på rundtur til ”Åbent Atelier” på Nordfalster.

 

 

For sjette år i træk var der i den forløbne anden weekend i august åbne atelierdøre hos en lang række kunstnere i Guldborgsund, og rigtig mange interesserede benyttede sig af lejligheden til at besøge de medvirkende kunstnere i deres egne omgivelser. 

Som sædvanlig var det foreningen Åbne Atelierdøre, der stod bag arrangementet, som i år havde deltagelse af et halvt hundrede kunstnere.

Sydsjællands Tidende udsendte medarbejder besøgte nogle kunstnere i den nordlige del af Guldborgsund kommune i avisens udgivelsesområde på Nordfalster og fik ved selvsyn lejlighed til et lille indblik i den kreativitet og mangfoldighed, der oftest udfolder sig bag lukkede døre. Og spændende var det helt sikkert at komme ind i værkstedet hos de enkelte kunstnere, indsnuse atmosfæren og få en lille snak.

 

Altid med stærke farver

Ad snørklede villaveje i Nørre Alslev fandt avisens udsendte frem til Ilse Overgaard, som havde åbnet haven og sine stuer for at vise sine akrylmalerier frem. På et plankeværk mod naboen og på et par staffelier mødte de besøgende de første af Ilse Overgaards malerier, og ellers var væggene i stue og værelser fyldt med farverige malerier - såvel abstrakte som figurative landskabsmalerier.

- Jeg prøver det hele af, men det ender næsten altid med nogle stærke farver, lyder det fra Ilse Overgaard, som har malet de sidste 10 år, efter at hun gik på efterløn og sammen med sin mand flyttede fra Værløse til Nørre Alslev.

- I svømmehallen mødte jeg nogle rare mennesker, der havde et galleri, og det fik mig egentlig til at tage hul på den æske farver, som jeg fik til min 50 års fødselsdag.  Siden har jeg gået på kursus hos Allan Axelsen og er ellers selvlært. Jeg har været med som gæsteudstiller for ni år siden, og i år er det første gang jeg udstiller herhjemme. Det er sjovt at være med, og allerede på førstedagen, hvor der var 24 besøgende, fik jeg solgt syv små billeder og fem andre malerier.

 

Eksperimenterende

Hos Lone Weng i Vejringe er udestuen inddraget til galleri til lejligheden, og ellers fungerer den gamle smedje som atelier for Lone Wengs kreative udfoldelser. Hun er uddannet i billedkunst og formgivning på Seminariet for Formgivning i Nykøbing F., og hun kalder sig selv håndværker frem for kunstner. Til daglig underviser  hun patienter på Oringe på tegne- og maleværkstedet i terapien.

- Jeg udfordrer mig selv med nye materialer, selvopfundne metoder. Jeg er nysgerrig og eksperimenter og inspireres af de materialer, der er omkring mig. Der opstår nye teknikker, som jeg kan anvende i forhold til brugerne på terapiværkstedet. 

De besøgende hos Lotte Weng kunne således se mange udtryksformer fra tuschtegninger med frodige sæbebobledamer i bevægelser til et maleri skabt af toppen af en gammel rusten ovn blandet med sarte motiver på akvarelpapir.

 

Fin(n)urligheder

Langt fra alfarvej finder vi Finn Ottes havegalleri, hvor de besøgende i den frodige og nærmest labyrintiske have kan komme på en inspirerende vandring. Autodidakte Finn Otte arbejder med akrylmaling, collage og ikke mindst det han selv kalder fin(n)urligheder.

Fin(n)urligt og typisk for Finn Otte er årets tema: ”Hvem si’r, at mænd ikke hænger på træerne”. Det gør de i bogstaveligste forstand i havegalleriet, hvor man midt i frodigheden i træerne finder malerier af nøgne mænd.

- Min terapi består i at gå rundt i haven og indfange stemninger, som jeg omsætter til lærred. Som regel maler jeg det jeg ser. Nogle af mine blomster- og naturbilleder i ”grønt i grønt” vil man kunne anbringe ude i haven, så man ville have svært ved at få øje på dem, fortæller han.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar