Kort Nyt

Folketingspolitisk slutspurtsbesøg

Flere folketingspolitikere har været på lokale besøg under valgkampen. Tirsdag kommer Mette Frederiksen (S) som den sidste.

Visekoncert på kroen

Præstø Viseforening slutter året med en koncert med Benny Holst Trio.

Lisby synger for

Bjarne Lisby underholder til OK Klubben Præstøs julemøde mandag 27. november klokken 14 I Kirkehuset i Præstø. Det bliver et genhør med en række gamle sange, der kan synges med på krydret med anekdoter. Eftermiddagen slutter med julelotteri. 

Københavns drengekor optræder

Københavns drengekor giver koncert i Præstø kirke søndag 26. november klokken 15 inviteret af Musikforeningen Cæcilia.

Juleåbent i Beværterhuset

Beværterhuset i Vintersbølle skov holder juleåbent lørdag 25. november klokken 13-15.

Læs bog og se film i Præstø

Læs bogen – se filmen i Bio Bernhard i november måned handler om en kvindelig pave, der levede omkring 850 efter Kristi fødsel. Mandag den 27. november kl. 10 blænder Bio Bernhard op for filmen. ”Die Päpstin”, der handler om en tysk kvinde, der endte som pave i Rom i midten af 800-tallet.

Drabsefterforsker holder foredrag

Tidligere efterforsker Kurt Kragh, tidligere ansat i Rigspolitiets Rejsehold holder foredrag om, hvordan man når frem til et drabsmotiv og underliggende motiver. Foredraget finder sted under FOF i Kulturarkaden i Vordingborg 22. november klokken 19.

Rigsarkivar fortæller om slavehandel

Lokalhistorisk forening for Vintersbølle og Nyråd får mandag 27. november klokken 19-21 besøg af arkivar og seniorforsker på Rigsarkivet Erik Gøbel, der fortæller om forbindelserne mellem Ryberg og afskaffelse af slavehandlen. Foredraget finder sted i Vintersbølle skole.

Der kan byttes frimærker i Præstø

Frimærkesamlere i Præstø mødes til miniauktion på Præstø skole onsdag 29. november klokken 19.

Foredrag om antonittermunkene i Præstø

Onsdag 29. november klokken 19 vil professor Martin Schwarz Lausten holde foredraget ”Præstø-antonittermunkene og den lutherske reformation” i kirkehuset i Præstø.
 

Litterær studiekreds starter efter jul

Præst i Kastrup kirke, Anne Birgit Thyssen, læser torsdag 30. november klokken 19 op af Dostojevskijs novelle ”Et latterligt menneskes drøm”. Efter oplæsningen beslutter deltagerne hvilket andet værk af forfatteren, dr skal være omdrejningspunkt for den litterære studiekreds, der starter i præstegården efter jul.

Lokale julekort er i handelen

Vordingborg-regneren Rita Juul har netop sendt sine julekort i handelen. Begge kort har byens varetegn, Gåsetårnet, til fælles, men hvor drillenisserne på det ene kort har fået med den bortfløjne gås at bestille, er det andet kort af mere traditionel karakter, med jule tjørn, sne og røde bær.
 

Højskoleaften på Vordingborgskolen

Vordingborgskolen har 22. november klokken 19 fællessang med blandt andet Nils Vilsbøl, der både spiller på harmonika og fortæller anekdoter om livet, skolen og sangene.

To Troubadourer besøger visevenner

Visens Venner Vordingborg får onsdag 22. november klokken 19 besøg af To Troubadourer (Britt og Almer Simonsen) på Café Einstein i Algade, som både vil spille, synge og fortælle historier. Fra klokken 18 er der fællesspisning mod forudbestillng på telefon 55 37 61 61.
 

Kultivator inviterer til inspiration

Foreningen Kultivator inviterer til en inspirationsaften på Nyord torsdag 23. november klokken 19-21 med William Houman som inspirator. Går du rundt med en drøm om en gang at fremstille et helt specielt produkt af en helt speciel råvare eller af et spildprodukt, så komk og lad dig inspirere. Tilmelding på info@kultivatorsyd.dk.

Foredrag for kvinder om mænd

Sexolog Jakob Olrik holder 23. november klokken 19 foredraget ”Kvinde, kend din mand” i forbindelse med en Ladies Night i Kulturhuset Bernhard i Præstø.

Der er foredrag om kvindeportrætter

23. november klokken 9.30 kan du høre foredraget ”Et eget værelse – danske kvindeportrætter” ved kunsthistoriker Birgitte Zacho på Kulturarkaden.
I første halvdel af 1800-tallet skulle kvinden passe hjemmet, håndarbejdet og børnene. De sidder i aflukkede stuer, i deres eget rum. Først et halvt århundrede senere begynder kvinderne for alvor at tilkæmpe sig et rum til udfoldelse af deres eget professionelle virke. Foredraget giver et historisk vue over kvindeportrætterne fra guldalderen, henover det sene 1800-tals mere selvbevidste kvindeskikkelser og op i 1900-tallet.
 

Legenden om juleroserne opføres

Julerosen i ord og toner kan opleves med Annemarie Krarup 30. november klokken 19 i Vordingborg Kirke.
Hør her om en tiggende røverfamilie, klostermunke i splid, en smuk klosterhave og underet i Göingeskoven.
Organist Carl Jørgen Nielsen spiller med, når fortælleren Annemarie Krarup fortæller Selma Lagerlöfs historie ”Legenden om julerosen”.

Velværemesse hos DGI

Julevelværemesse i DGI-huset Panteren.

Trio-koncert i Stege kirke

Koncert i Stege kirke med Den unikke trio.

Koncert Det er efterhånden blevet en tradition for mange, at når handelstandsforeningen i Stege har fået Julemanden til at tænde det store træ på torvet, sluttes der af med at nyde julekoncerten i kirken. I år er det med sangeren Tina Siel (lillesøster til Lene Siel) og musikerne Tine Lilholt og Knud-Erik Thrane på programmet. Billetter fås Bøger & Papir i Stege.

Tolkien-inspirerede billeder i Hårbøllehuset

Espen Tismani Holmefjord er ny udstiller i Hårbøllehuset.

To gange Alfred i koncert

Duo gæster Maglebrændes dagligstuekoncerter.

Koncert Torsdag 23. november klokken 19.30 er der koncert i Maglebrænde gamle Skole med far og søn, Fin og Morten Alfred. De to spiller dansk folkelighed i sin mest ægte og spillevende form og de har en instinktiv sans for at aflevere sangene med en fin blanding af loyalitet og robust humor.
Billetter fås på www.dagligstuekoncerter.dk

Sæt kryds ved løvernes julemarked

På lørdag holder Lions julemarked i løvehulen i landsbyen Tolstrup.

Sebastians ”Ulvehøjen” kommer i teatret

Teaterforeningen Bøgestrømmen præsenterer Limfjordsteatrets ”Ulvehøjen” torsdag 23. november klokken 19.30 på Vordingborg Teater.

Musikandagt om Kingo

Musikandagt i Vor frue kirke 23. november klokken 17.30.