Borgmester Mikael Smed (S) og resten af Kommunalbestyrelsen besluttede at sende den nye kommuneplan i høring. Flertalsgruppen har hevet vindmøller på land ind i planen igen. Foto: Michael Thønnings

Kommuneplanen genopliver vindmøller

Det røde flertals plan om vindmøller på land blev vakt til live på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor hovedplanen for kommunen blev sendt i høring.

Kommunen Der er lagt op til at Køng Mose, Gammel Lundby og Kostervig alligevel kan få store vindmøller, efter kommunalbestyrelsen onsdag sendte den kommende kommuneplan i  høring. Der var ellers lagt op til at vindmøller på land skulle tages ud af planen, men efter et møde i januar, fik de røde det ind igen.
- Venstre siger klart nej til vindmøller, lød det efter en længere svada fra Kirsten Overgaard (V), mens også Heino Hahn (DF) stemte i.
- Vi er stadig imod vindmøller på land, sagde han.
Kun enhedslistens Mette Gerdøe talte direkte for, mens SFs Else-Marie Sørensen høstede anerkendelse for en ytring om at det ”jo ikke var et vælgermøde”.
Kommuneplanen - der er over 600 sider - er den overordnede plan for alt hvad der kan eller skal ske i kommunen på planområdet. Det var således også den politikerne brugte som hovedargument for at placere biogasanlægget ved Køng, fordi man netop havde ”kunnet læse det i kommuneplanen”.
Nu tegner den så til - med meget andet - at give plads til vindmøller - igen.
Planen er i høring til 24. maj.

Borgmester Mikael Smed (S) og resten af Kommunalbestyrelsen besluttede at sende den nye kommuneplan i høring. Flertalsgruppen har hevet vindmøller på land ind i planen igen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Man tror det er løgn Borgmesteren står til byrådsmøde og lover højt og helligt at der ikke kommer kæmpe vindmøller på land i kommunen ! Hvad sker der så ? Hvad med dyrelivet omkring Koster Vig som bla et habitat for en totalt fredet flagermus ? Hvad mon der sker med hus priserne for de husejere som bor i området ? Kommer der kompensation til dem fra Kommunen ?

Tilføj kommentar