Hjertet i Klinik Holmbergs nye lokaler på Vævergangen er receptionen. Fra venstre ses Lone Hansen (klinikchef), Delia Holmberg og Alli Bouloum (begge tandlæger og ejere). Foto: Mille Holst

Klinik Holmbergs nye lokaler

I sidste uge modtog Klinik Holmberg de første patienter i de nye lokaler på Vævergangen i Vordingborg. Her er alle muligheder for et godt arbejdsmiljø tilstede, mener ejerne, og kunderne kan parkere lige udenfor døren samt glæde sig over, at der er handicapvenlig indgang.

Vordingborg Tandlægerne Delia Holmberg og Alli Bouloum har i sidste uge gradvist flyttet deres praksis Klinik Holmberg fra førstesal på Algade 86 til nyindrettede topmoderne lokaler i den gamle Kvicklybygning på Vævergangen ved siden af Vordingborg Rådhus.
Tegningerne til lokalerne lå klar allerede i april sidste år, men byggeriet har taget tid, da der flere steder skulle bly i døre, vægge, gulve og lofter på grund af røntgenstråler. Desuden har samtlige klinikrum skullet have indlagt vand, ventilation, sug og naturligvis strøm. 
Det er endnu ikke alle rum, der er taget i brug, for tandlægerne har tænkt langsigtet og taget højde for at klinikken gerne skulle kunne ansætte endnu flere tandlæger i fremtiden, som dermed vil skulle have deres egne klinikrum. Desuden håber de med tiden at kunne indrette et decideret operationsrum samt at få plads til faste tandteknikere, så man internt i huset kan tilbyde eksempelvis proteser.

Nu arbejder alle samtidig
At Klinik Holmberg trængte til nye og større lokaler er der ingen tvivl om:
- Vi havde for lidt plads i Algade. Vi havde seks klinikrum, men vi var otte behandlere. Derfor måtte vi arbejde på skift, fortæller klinikchef Lone Hansen. Oveni har klinikken oplevet en stor patient tilgang, men der er også patienter, der har måttet vente med at komme til tandlægen, til klinikken fik handicapvenlig adgang. Det har den så nu og stor parkeringsplads lige udenfor døren.
Hjertet i klinikken er receptionen, der er direkte forbundet med samtlige klinikrum og venteværelse.

Store praksisser fremover
Tandlægepraksisser er ligesom de praktiserende læger i vores område ramt af, at det er svært at tiltrække nye tandlæger til at overtage en eksisterende klinik. Delia Holmberg og Alli Bouloum mener dog at have fremtidssikret deres praksis ved at udvide den, så de kan tilbyde nye dygtige tandlæger en god faglig sparring og mulighed for at specialisere sig indenfor bestemte områder. I alt er et par og tyve behandlere ansat i klinikkens afdelinger i Vordingborg og Stege.
- Enkeltpraksisser er ikke attraktive mere, mener Alli Bouloum, der tilgengæld nyder sit arbejde i den store klinik. Han bakkes op af Delia Holmberg:
- Det er værd at pendle for, siger hun og pendler med glæde hertil fra Frederiksberg, mens Alli kører fra Nyhavn.
- Det tager 55 minutter at komme på arbejde, siger han og forklarer at han havde samme transporttid internt i København tidligere. Også flere andre i klinikken pendler herned og ifølge Delia skal man ikke regne med at fremtidens tandlæger vil flytte hertil, men hvis arbejdforholdene er gode, kan man godt få tandlæger til at pendle. 
- Vi formår at tiltrække arbejdskraft, qua at vi kan tilbyde et rigtig godt fagligt sparringsmiljø, fortæller Lone Hansen, der iøvrigt er særligt glad for at en stor del af klinikkens lokaler har fået udsigt over Rådhusparken.

Hjertet i Klinik Holmbergs nye lokaler på Vævergangen er receptionen. Fra venstre ses Lone Hansen (klinikchef), Delia Holmberg og Alli Bouloum (begge tandlæger og ejere). Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar