Sognepræst Therese Nielsen var idémageren bag fredagens konfirmandgudstjeneste. Foto: Mads Sørensen

Kirke i røg og damp

Med farvestrålende lamper, røgmaskine, knæklys og høj musik, afholdt Vordingborg kirke gudstjeneste for de kommende konfirmander i sognet.

Vordingborg Hvad vil det sige at være folkekirke anno 2017? Vordingborg Kirke gav deres bud på en moderne tidsvarende konfirmandgudstjeneste på decembers første dag.
Gudstjenesten der blev afholdt med DJ, røgmaskine og tidsvarende moderne musik som erstatning for kirkens salmer, er stablet på benene af kirkens nyeste præst, Therese Nielsen.
Præsten håber med det nye tiltag at vise konfirmanderne, at kirken i allerhøjeste grad også er konfirmandernes hus og håber at tendensen breder sig til konfirmandernes familier – for det er også deres hus, fortæller sognepræst Therese Nielsen.
 
Skam som emne
Omdrejningspunktet for den ungdommelige gudstjeneste var den norske tv-serie, ”Skam”. Et helt bevidst valg fra præstens side: 
- Selvom ”Skam” ikke er en tv-serie der har kristendommen som emne, så giver det konfirmanderne mulighed for at relatere til emner som skyld og skam, som konfirmanderne også hører om under konfirmationsforberedelserne, siger hun.
Selvom gudstjenesten i høj grad foregik på konfirmandernes præmisser, så var de faste elementer som bønner, prædiken, trosbekendelse, nadver og velsignelse også at finde. Men de moderne tiltag vakte stor begejstring blandt de unge kirkegængere. Konfirmanderne hyggede sig med knæklys og fællesskab imens de skulle løse opgaver med relation til gudstjenestens emne om skam.
 
Glad for anderledes musik
Selvom den stemningsfulde gudstjeneste var mere i øjenhøjde for konfirmanderne, så  kunne Emil Fisker nu også godt finde på at komme i kirke på en almindelig søndag. Den 14-årige konfirmand fra Nyråd glædede sig dog især over den anderledes musik med titler som ”Take me to church” og ”I’m only human”, som præsten havde valgt specifikt til lejligheden. 
 

Se flere billeder fra de unges gudstjeneste i galleriet.

Sognepræst Therese Nielsen var idémageren bag fredagens konfirmandgudstjeneste. Foto: Mads Sørensen

Ved gudstjenesten fik konfirmanderne lejlighed til at tænde et lys for en ven eller kammerat, der har det svært. Korset, og de øvrige redskaber til opgaverne ved gudstjenesten, var lavet af Vordingborg Produktionsskole Strømmen.
Foto: Mads Sørensen

Kirkens egen belysning var slukket, og DJ’en stod derfor for den samlede stemning i lyd og lys ved fredagens konfirmandgudstjeneste. Foto: Mads Sørensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar