Guldvinger og tøndeslagning. Chalina til fastelavnsfest i Kindvig Forsamlingshus. Fotos: Chriistiina Nataliya Zahraz

Kindvigs fastelavnskongerige

Fastelavn i Kindvig Forsamlingshus bød på tøndeslagning for børn og voksne, lege og fastelavnsboller, da salen søndag eftermiddag summede af liv og tøndeslag.

 

Kindvig Først faldt sneen. Så faldt tønderne – bræt efter bræt, én efter én, i Kindvig Forsamlingshus, hvor den årlige fastelavnsfest faldt på en søndag - og landede lige midt i et lille fastelavnskongerige for en stund. Landsbyens forsamlingshus på Kindvigvej blev søndag eftermiddag forvandlet til et magisk sted med vingeklædte feer og engle, regnbuefugle, seje cowboys, grønne ninjaer, punkere, fine damer, store insekter, en lille bi og en enkelt zebra. Trods de mange forskellige udklædninger, havde alle børnene samme ønske; at gå derfra et par timer efter med en glimtende guldkrone - enten som kattekonge eller som kattedronning.

 

Lille lyseblå engel vil selv

Den ophængte fastelavnstønde er næsten lige så stor, som den lille engel, der er på vej til at ramme den med et velovervejet vingesus. Den lille lyseblå engel med guldvinger vil alligevel helt selv. Mor Majbritt Olsen må ikke hjælpe, og med sine knap to år og et tydeligt gåpåmod, slår englen Chalina selv, da det bliver hendes tur til at svinge fastelavnskøllen blandt Kindvig og omegns yngste folk.

- Jeg er kommet her i huset i hele mit liv, fortæller englens mor Majbritt Olsen fra Mern smilende.

- Vi kommer til arrangementer; juletræsfest, banko med mere. Og vi lejer det også selv indimellem til private fester. Sidst vi lejede huset her, var til min mands 30 års fødselsdag, fortæller Majbritt Olsen videre. 

- Ja, og vores familie bruger også huset rigtig tit, fortæller Cecilie Jensen fra Tågeby, der har taget sin mand og to børn med til det festlige fastelavnsarrangement. 

I Kindvig er fastelavn og tøndeslagning ikke kun for børn. Da børnene havde slået to tønder sikkert ned, fik de voksne mulighed for at gøre de små poder kunsten efter.

 

Én på lampen 

Og selvom man skulle se langt efter udklædningerne blandt de voksne, var humøret og tøndeslagene i voksenrækken helt i top. Efter blot ti minutters tøndeslagsgymnastik, røg tønden med et brag. Cecilie Jensen fra Tågeby sendte den sikkert i gulvet med et stort grin, efterfulgt af højlydt latter fra de konkurrerende medslagere, der alle måtte gå tomhændede hjem. Eller, næsten tomhændede; for der var præmier i form af fastelavnsris og bamser til næsten alle børn.

Lige det der med, at de voksne også årligt har mulighed for at holde deres tøndeslagningskompetencer ved lige, fik en loftslampe at føle sidste år til fastelavn.

- Sidste år blev en loftslampe smadret, da tøndens sidste bræt for til vejrs med reb og fart, fortæller Bent Bojesen, der er formand af huset.

- Men vi skulle alligevel have skiftet lampen i forbindelse med renoveringen af salen sidste år, supplerer næstformand Bente Kristiansen, der i dag kan byde store og små velkommen i en nyistandsat og velbenyttet sal i landsbyens forsamlingshus. 

  

Guldvinger og tøndeslagning. Chalina til fastelavnsfest i Kindvig Forsamlingshus. Fotos: Chriistiina Nataliya Zahraz

Kattedronning Jens er glad for fastelavn. Her ses han midt i billedet sammen med sin søster Anna til venstre og Telma med katteører til højre.

Lauge, Freja og Tobias slog sig alle tre til guldkroner.
En lille vingeklædt fesøster har sneget sig med på vinderbilledet.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar