• www.henriks-hvidevarer.dk

Butikschefen i THansen Vordingborg regner med at især det nye batteri Dragen, der har 168 skud, bliver et hit i år. Foto: Mille Holst

Kend reglerne og pas på hinanden

Der er godt gang i salget af nytårskrudt. Har du styr på, hvordan det skal håndteres?

Kommunen I løbet af december måned begynder de første raketter og kanonslag at blive fyret af rundt omkring. Men hvordan er det nu lige reglerne for salg og affyring af raketter er? Det kan Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi svare på:
- Du må købe fyrværkeri fra 15. december til 31. december. Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til 1. januar.
Dog skal man altid være opmærksom på ikke at fyre fyrværkeri af i nærheden af dyr.

Pakker og batterier
Et af de steder i vores lokalområde, hvor borgerne kan købe fyrværkeri frem til Nytårsaften er hos T Hansen i Vordingborg. Her fortæller butikschefen, at der i forhold til sidste år har været godt gang i salget før jul. Der var desuden penge at spare for de, der har kunnet overskue Nytåret samtidig med julen. Før jul var der nemlig 20 procent på fyrværkeri hos T Hansen og især samkøbspakker er det, der indtil videre er solgt mest af.
- Men batterierne er det af de individuelle ting, vi sælger mest af, lyder meldingen fra THansen.
Til børnene er der især godt gang i salget af balloner med LEDblink, hundeproppistolerne, knaldperler, heksehyl og de nye cracking spinners, der ifølge butikschefen larmer rigtig meget.
Der er ingen krudt i selve butikken men kun tom emballage. Når man har betalt for det krudt, man ønsker, skal man ud på THansens udleveringssted; containerpladsen på Tandhjulet 7 i Vordingborg, hvor de rigtige raketter udleveres. Her er åbent alle dage klokken 9-19, dog den 31. december til klokken 15.

QR-koder viser raketten
Når man står ved fyrværkerihylden i butikken, kan det være svært at vælge den ene raket eller pakke fremfor den anden. De har spændende navne som Ildstråle, Fatamorgana, Den kinesiske mur og lignende. Det er derfor en god idé at medbringe en tablet eller smartphone, for hver raket er forsynet med en qr-kode til en lille video, der viser hvordan raketten ser ud, når den springer på nattehimlen.

De fem fyrværkeriråd
Hvad enten du hører til dem, der blot kigger på fyrværkeriet Nytårsaften eller du selv fyrer af i haven eller på gaden, så er der fem råd, det er værd at have in mente:
For det første skal man huske altid at bruge beskyttelsesbriller.
For det andet skal man kun bruge godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Godkendt fyrværkeri har et SIK-nummer eller et CE-mærke.  Vær i øvrigt opmærksom på, at man ikke må tage fyrværkeri, købt i udlandet, med hjem til Danmark, og heller ikke via internettet købe fyrværkeri til levering fra udlandet. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.
For det tredie skal man lade være med at holde tændt fyrværkeri i hånden. Der skal i stedet holdes sikkerhedsafstand til raketterne og man skal aldrig læne sig ind over fyrværkeriet.
Endelig skal man aldrig gå tilbage til en fuser.

Butikschefen i THansen Vordingborg regner med at især det nye batteri Dragen, der har 168 skud, bliver et hit i år. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar