De glade gensyn var mange til 1. Kong Volmer Gruppes reception i anledning af drengegruppens 100 år. Bemærk citronmånerne - spejdernes livret.
Fotos: Brian Romberg

Kæmpe tjikkerlikker-tillykke

Fremmødet var stort og spejderånden stærk, da 1. Kong Volmer Gruppe i går afholdt reception.  

 

Gavebordet var i den grad for småt, og det samme var nærmest også den blå spejderhytte til 1. Kong Volmer Gruppes reception i anledning af dens 100-års fødselsdag, som blev fejret torsdag. 

Både nuværende og gamle  spejdere, gildebrødre og kollegaer fra andre spejdergrupper var troppet op for at sige tillykke og vække gamle minder til live. 

- For fanden, der er mange. Du må godt citere mig for, at jeg bandede, ler gruppeleder Lasse Christensen. 

- Vi havde da godt regnet med, at der kom mennesker, men det er et vildt flot fremmøde. Én af gæsterne her er så dårligt seende, at hun har måtte flytte på plejehjem. Alligevel er hun taget herned, fortæller en glad og beæret gruppeleder. 

Flere benyttede lejligheden til at holde tale og udveksle fortællinger og oplevelser om tiden i 1. Kong Volmer Gruppe, blandt andet Jesper Hansen 1963 til 1972, der startede som ulveunge. 

- Én gang spejder, altid spejder, erklærede han i sin tale. 

Da spejdere ikke bruger 'hurra', blev der således op til flere gange kvitteret med: 

- Tjikkerlikker, tjikkerlikker, tjauv, tjauv, tjauv. Bommerlikker, bommerlikker, bauw, bauw, bauw. Tjikkerlikker, bommerlikker, tish, bom, bas. Det Danske Spejderkorps, ra ra ra!

 

 

 

 

 

De glade gensyn var mange til 1. Kong Volmer Gruppes reception i anledning af drengegruppens 100 år. Bemærk citronmånerne - spejdernes livret.
Fotos: Brian Romberg

Spejdergruppen blev også lykønsket af Sct. Georgs Gilderne, som overrakte 5.000 kroner i gave til Lasse Christensen (th.) og Ebbe Brintow.
- 100 år er mange år. Men hvis vi tager gennemsnitsalderen i Sct. Georgs Gilderne, så arbejder vi os også godt deropad - med en gennemsnitsalder på 74 hos Sct. Georgs Gilderne i Vordingborg, lød det fra gaveoverrækkeren.
Yderst til venstre Jesper Hansen, der var blandt de gamle gruppe-kendinge.

Der var fyret op for både brændeovnen og candyfloss-maskinen.

Pigerne fra Sjølund havde sørget for en overraskelse aftenen før receptionen: en anderledes æresport.

"Kys kys" fra Sjølund-pigerne til Kong Volmer-drengegruppen.

Traditionen tro skrev skulle gæsterne skrive deres navne på jubilæums-skindet.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar