Marian og Chamilla Bratløv bag deres bugnende julebod ved julemarkedet på Beldringe Gods. Foto: Lise-Lotte Iuel

Julemarked på Beldringe Gods

Traditionen tro afholdt Beldringe Borgerforening julemarked i den lille, men hyggelige stil, hvor antallet af boder var overskueligt og de besøgende lokalt forankrede.

Beldringe I et ikke særligt juleagtigt vejr, der mere gik i retning af almindelig gedigen silende efterårsregn, havde medlemmer af borgerforeningen igen i år etableret det lille hyggelige julemarked, der udmærker sig ved - trods den ringe størrelse - at have ret så forskelligartede boder. Udenfor kunne købes grønt af forskellig slags og inden døre blev man i forgangen mødt af Dorthe Nielsen, som benyttede lejligheden til at få motioneret strikkepindene.
- Nej, jeg sælger ikke mine hjemmestrikkede karklude, men mine pilefletskurve kan man købe, smiler Dorthe Nielsen, der som bestyrelsesmedlem i Beldringe Borgerforening, som dækker områderne Dyrlev, Faksinge, Teglstrup, Gishale og Hastrup, er med til at iværksætte julemarkedet. 
- Vi har et godt sammenhold her i lokalområdet, og jeg synes, det giver god mening at være med til at udfolde aktiviteterne, når vi afholder høstfest, julemarkeder og spisearrangementer, siger Dorthe Nielsen og tilføjer, at der er vedblivende gang i salget af pileflet.
 
Et væld af juletilbud
Indenfor er der en hyggelig summen af snak ved langbordet i midten, hvor man kan læske sig med forskellige forfriskninger, og langs væggene hele vejen rundt er boderne stillet op side om side med et velsignet udbud af fristelser. Boder med smykker, hvor nogle af stenene egenhændigt er bragt hjem fra Grønland, boder med hjemmestrikkede uldsweatre i vidunderlige mønstre til en mere end almindelig rimelig pris, boder med glasjuletræer - oplagte som dekoration på bordet den store aften - boder med alskens hjemmegjorte sager i alle mulige forskellige håndarbejdsteknikker, og ja, sågar boder med hampprodukter og ”second hand”. 
- Vi har ganske vist stor erfaring i at lave juledekorationer, idet jeg har haft en kombineret blomster- og marskandiserforretning i Næstved, men det er lige tidligt nok at føre sig frem med det her i midten af november, for dekorationerne når at blive kedelige inden jul, fortæller Else Hansen, der har tilknytning til Dyrlev. 
- I stedet for har jeg valgt at pynte hyacinterne her lidt, for de er fremme nu og skaber trods alt en forventning om den forestående højtid, smiler Else Hansen, der har sin datter Heidi Sloth med til at hjælpe sig. 
- Jeg har også taget nogle af de reminiscenser med fra min forretning, som man bruger til at lave juledekorationer med, og salget har faktisk været ganske godt ind til nu, og det er i alle tilfælde hyggeligt at være her, påpeger Else Hansen.
I køkkenet bag julestuen huserer altmuligmændene Henning Olsen og Finn Rasmussen, som går til hånde og lader sig koste rundt med, hvis behovet for praktisk bistand skulle opstå. Desværre var netop denne fantastiske julehjælp ikke til salg. 

Marian og Chamilla Bratløv bag deres bugnende julebod ved julemarkedet på Beldringe Gods. Foto: Lise-Lotte Iuel

Der er fyldt godt op i det lille lokale på Beldringe Gods, hvor Beldringe Borgerforening traditionen tro afholdt julemarked lørdag. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar