Annelise Larsen og Bodil Jensen, Røde Kors-nørklerne, betjener en kunde.
Foto: Lise-Lotte Iuel

Julemarked i Multicentret

Med tonerne af sød julemusik, duften af kaffe, gløgg og æbleskiver kunne man erhverve sig julegaver, julepynt og andre fornødenheder i de mange boder, til Præstø Multicenters julemarked i weekenden.

Præstø En del af byens butikker og foreninger havde benyttet lejligheden og fået sig en lille filial, så Multicenterets beboere og pårørende samt andre interesserede kunne indvie december på behørig vis. Det er både stedets ansatte og de mange frivillige, der får sådan et arrangement stablet på benene.

Æbleskivebageren 
- Jeg er i gang med at bage omkring syv hundrede æbleskiver, hvilket nok kommer til at tage cirka fem en halv time, fortæller 80-årige Sonja Nielsen fra Vordingborg, der har lavet dejen af syv kilo mel, og som på ingen måde ligner én, der godt kunne trænge til en stol. Jeg er heroppe hver torsdag, hvor jeg bager til beboerne, og det bliver jeg ved med, så længe jeg kan. Det er rigtig hyggeligt, og jeg kan godt lide at være med til at gøre en forskel. 

Handlende kommer ud
Den levende musik leveres af aktivitetsmedarbejder Per Kristoffer Gade på violin og Grethe Henriksen, der er frivillig og i øvrigt trofast spiller til alle Multicenterets musikarrangementer, håndterer klaveret med slagere af ældre dato krydret med julemelodier.  Det er andet år, Multicenteret har et sådant julemarked på programmet, og der har i løbet af dagen været besøg i boderne af beboere, der kan have svært ved at gøre julehandel på andre måder. Derfor er det vigtigt, at byens handlende lægger vejen forbi.
- Vi er her for at vise flaget og for at være med til at give brugerne af Multicenteret en god oplevelse og hyggelig dag, fortæller Rasmus Evind fra Sweet & Coffee, hvilket Stine Øster fra garnforretningen Filato nikker billigende til. Også nørkledamerne fra Røde Kors er repræsenteret med massevis at strik, som bliver produceret både hjemme og på Multicenteret, når nørklerne mødes hver tirsdag og får gang i pindene – og snakken. 
- Noget af det vi laver, sælger vil, og pengene går naturligvis til gode formål via Røde Kors, og det, vi ikke får solgt, sender vi afsted som nødhjælp, hvor der nu måtte være brug for det, fortæller Annalise Larsen, som er primus motor for nørklerne.
Hvis man ikke lige har brug for hjemmestrik, kan man til gengæld købe så meget andet og om ikke andet aflevere sine gamle briller, der via Lions Club bliver sendt til Afrika, hvor andre kan få glæde af dem – og syn for sagen.

Annelise Larsen og Bodil Jensen, Røde Kors-nørklerne, betjener en kunde.
Foto: Lise-Lotte Iuel

80-årige Sonja Nielsen fra Vordingborg bager massevis af æbleskiver.
Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar