Jan Hesselholdt (tv.) modtager en donation fra Henrik E. Olsen i Henriks Hvidevarer i forbindelse med afholdelsen af juleaften for folk, der ellers ville sidde alene hjemme. Foto: Mille Holst

Jul sammen istedet for alene

For syvende år i træk, inviterer Jan Hesselberg til juleaften i sit hjem i Stensved. Ved hjælp fra lokale erhvervsdrivende er der sørget for både gaver og mad samt juletræ.

Stensved I Stensved har Jan Hesselholdt de seneste seks år arrangeret jul for sig selv og andre, der ellers ikke ville have nogen at fejre juleaften sammen med. I år er ingen undtagelse, og Jan slår dørene op til sit hjem den 24. december for i alt syv personer udover ham selv. Her vil der blive budt på and og steg med rødkål, brun sovs og brunede kartofler og ris à l’amande. 
Juletræet er sponsoreret af skovfoged Peter Schomann, og Kvickly i Vordingborg har sponsoreret julemaden og gaverne under træet.
Alt sørger Jan Hesselberg for, bortset fra transporten til og fra hans hjem; den må folk selv sørge for.
- Jeg fejrer jul for folk, der ikke har andre at holde jul med, ældre ægtepar eller andre, der ikke har nogen at holde jul med, siger Jan Hesselberg om initiativet.
Hvorfor han vælger selv at stå for madlavning, julepynt med mere fremfor at koble sig på eksempelvis ”Alle hjerters jul” i medborgerhuset i Vordingborg, er der én god forklaring på:
- Jeg kan godt lide at være hjemme, og der er plads til flere, siger han, og planlægger altid arrangementet sådan, at der er tid til at snakke med alle, der kommer. Ikke noget med at fare forvildet rundt denne aften.
- Jeg kan godt lide det på den her måde; det er en rigtig hyggelig aften, siger han.
Vil du være med til at fejre juleaften hos Jan Hesselberg i Stensved, skal du tilmelde dig inden den 20. december på janhesselberg@gmail.com.

Jan Hesselholdt (tv.) modtager en donation fra Henrik E. Olsen i Henriks Hvidevarer i forbindelse med afholdelsen af juleaften for folk, der ellers ville sidde alene hjemme. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar