Julemanden spredte glæde blandt børn og voksne med højt humør og karameller. Foto: Mette Neerup

Jul med gamle traditioner

På museumsgården i Keldbylille, var der julemarked den første søndag i advent.

Keldbylille Overalt på Museumsgårdens område, summede der af travlhed og julehygge. Inde i selve den gamle gård, var der gang i salg af hjemmelavet medister. Der lå desuden en slagtet gris til skue med hoved, ben og en masse fine udskæringer. I det tilstødende køkken, var damerne fra haveholdet i dagens anledning blevet til mønske klejnekogekoner. - Dejen skal rulles så papirtyndt ud som muligt, ellers hæver de ikke, når de bliver kogt, sagde Birgit Hansen imens hun rullede dej ud. Derefter blev de kogt i svinefedt, så duften i bageriet var temmelig fortættet. Det til trods var der fint gang i salget af de specielle mønske klejner, der ikke er vredne, som den gængse slags, og derfor kan man prikke hul i midten, og fylde det med æblegelé.

Den ny maskinehal
I den ny maskinhal var der trængsel ved juleboder og ved udskænkningsbænkene. Mange havde fundet vej til julemarkedet og det bød da også på et kæmpe udvalg af nisser både af den hæklede og den strikkede slags. Der var hjemmelavet sennep, pileflet, dekorationer og selveste julemanden bød karameller rundt til store og små, som angiveligt havde været søde i det forgangne år.
Nøddebjerggård solgte deres ølrugbrød, juleboller og øl.
- Vores øl er brygget på Museumsgårdens egen humle, så derfor synes jeg det giver mening, at vi har vores stand i en af gårdens bygninger, sagde Lotte Vinge, der holdt til i en af de gamle staldbygninger og delte flittigt ud af smagsprøver og fortælling om produkterne til de nysgerrige besøgende.

Julemanden spredte glæde blandt børn og voksne med højt humør og karameller. Foto: Mette Neerup

Bodil Nielsen koger de mønske klejner i svinefedt. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar