Trine Frederiksen og Gitte Enggaard siger goddag, mens Lillian og Jens Olsen sagde farvel. Foto: Michael Thønnings

Jens er der stadig til at holde pladsen i orden

Fra pløjemark til moderne  computeriseret bilværksted. Fredag sagde Jens Og Lillian Olsen farvel til IVP Auto efter 47 år og goddag til Gitte Enggaard og Trine Frederiksen fra Bil Center Syd.

Værksted - Det er en rigtig gode måde vi kan give det videre på, siger Lillian Olsen, der sammen med husbonden Jens Olsen har gået på værkstedet på Industrivej 3 gennem  47 år og i fredags holdt farvel- og goddag-reception.
- Da jeg købte gruden for 49 år siden, var det en pløjemark. Der lå en tømrer på hjørnet - jeg var nummer to der rykkede hertil, siger Jens, der har haft deres private bolig lige ved siden af værkstedet. Og der bliver de boende.
- Bil Center Syd har købt værkstedet med indehold og lejer gruden. Jeg skal så være vicevært og gå og holde pladsen i orden udenfor, siger Jens, der således kan følge lidt med i hvad der sker på værkstedet.
Det var også derfor, at det var så vigtigt, at det ikke var nogen tilfældige, der overtog.
- Da Gitte kom for et års tid siden og spurgte, så sagde jeg ja. Jeg er rigtig glad for, at det blev dem, siger han og glæder sig især over ar Jan og Palle, IVPs mekanikere der har 20 års jubilæum i denne måned, får lov at fortsætte under Bil Center Syd.
- Det betyder rigtig meget, at de kan fortsætte, siger Jens, der for 22 år siden - efter en brand - lagde om til primært at være værksted for personbiler og varevogne. I begyndelsen var der nemlig også mere bilsalg og især ombygning af lastvogne og busser.
- Det mest specielle vi lavede var en lastvogn, der skulle kunne køre ind i en parkeringskælder og gøre rent, hvor vi skar taget af den, fortæller Jens Olsen.
Han er oprindeligt uddannet maskinarbejder-svend og var også ved at blive skibstømrer, men han fandt grunden i Stensved og gik mekanikervejen.
Første gang han stiftede bekendtskab med bilerne var faktisk hos Bil Center Syd, hvor han i 8. klasse var i praktik hos Gitte og Trines bedstefar.
- Der stod en balje på hjørnet, hvor alle de nye fik buksevand - det gjorde jeg også, fortæller Jan. 
Det var i 1963 og nu sluttes ringen så med Bil Center Syds overtagelse af IVP.
Nu skal tiden gå med familien, golf - blandt andet rejser til de gode skotske baner - og så skal der motioneres. Lillian går således meget i svømmehallen, mens Jan netop har fået en ny cykel af familien.
- Med syv gear - ligesom min bil, smiler han.

Trine Frederiksen og Gitte Enggaard siger goddag, mens Lillian og Jens Olsen sagde farvel. Foto: Michael Thønnings

Mange var forbi for at hilse på til receptionen i fredags. Foto: Michael Thønnings

Der var Renault-kage til gæsteren og et par veteraner udstillet på værkstedet. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar