Indisk restaurant åbner i Vordingborg

Langfredag kan en indisk restaurant for første gang slå dørene op for spisende gæster i Vordingborg. 

Vordingborg Enayat Safi åbner en indisk restaurant på Algade 37 den 30. april. Hver dag herefter vil restauranten Dhaba i tidsrummet 12-22 lukke gæster ind i en indisk kulturlomme med bollywood plakater, Ghandicitater og gamle familiebilleder på væggene. Fliserne på gulvet er hentet hjem fra Indien og for indehaver Enayat Safi skal det være som at komme til Indien, når man træder ind ad dørene.
Retterne har Safi selv komponeret med udgangspunkt i kendte retter fra New Delhi området.
- Det er ikke kun curryretter. Her er små tallerkner, salater, tandoori-ovnretter og lidt curry. Men der er ikke to, der må smage ens, siger Safi og forklarer, hvorfor der ikke vil være et hav af gryderetter at vælge imellem, men derimod en mindre men nøje udvalgt  mængde:
- En ordentlig gryderet tager seks til otte timer at lave. Vi kan ikke nå at lave flere.
Retterne er ikke så krydrede som de ville være i Indien, men ønsker man den autentiske indiske smag, så beder man bare tjeneren give køkkenet besked, siger Safi, der får plads til 80 spisende gæster i sin restaurant i Vordingborg.

Til hverdag, fest og hjem
Ambitionen for Enayat Safi er, at gøre Restaurant Dhaba til et sted, hvor byens borgere kommer både til fest og efter en lang trættende arbejdsdag.
- Det her er en hverdagsplads. siger han og bemærker at restauranten også vil fungere som Take Away.
- En dhaba er et sted, hvor man kommer ind og drikker chai (te, red.) og spiser snack, forklarer Safi om navnet på sin restaurant og fortsætter:
- Jeg har meget stor kærlighed til Indien som land og har besøgt de forskellige steder i Indien flere gange. I 2010 forelskede jeg mig i streetfood, fortæller Safi, der på sine rejser smager sig vej gennem Indien og hjemme i Danmark tilpasser han de retter, han har syntes bedst om, til det danske marked.

Fra lærerbøger til mad
Egentlig var Enayat Safi igang med at studere statskundskab på Københavns universitet.
- Men jeg blev træt af politik og tykke bøger, siger han og valgte derfor at gøre sin hobby, mad, til sin levevej.  Til maj er det tre år siden, han startede sin første indiske restaurant i Køge og siden er det blevet til restauranter i både Næstved, Ringsted, Nykøbing Falster og i Nordvest. Udover restauranten i Vordingborg er han også igang med at åbne en på Strandvejen i Hellerup.

Husk at takke de ældre
Safi er af afghansk afstamning, men har boet det meste af sit liv i Danmark og han er stolt af det danske samfund, som han synes vi alle skal huske at ”betale tilbage til”. Det gør Safi på sin helt egen måde:
- Vi inviterer plejehjem til gratis restaurantbesøg en gang hver måned, for at sige tak til dem, der har bygget det her fantastiske samfund.De gamle bliver tit lidt glemt i vores travle hverdag, men man skal passe på ikke at glemme dem, man kom fra. Det er noget jeg har med i min bagage, fortæller Enayat Safi. I den første tid vil han selv være at finde i sin restaurant i Vordingborg, men med tiden vil han overlade den daglige drift til de lokale, der er blevet ansat.

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Tak Enayat Safi, fordi du satser på Vordingborg. Stor respekt om dit mad-projekt og din person. Vi glæder os til at komme på besøg og spise indisk.

Glæder mig til at besøge og nyde indisk mad

Tilføj kommentar