Så fik Erik og Maritta Hansen fra Ørslev lige en omgang skrald ind på deres grund, som ellers skulle have været på genbrugspladsen. Foto: Michael Thønnings

Hvorfor smider du dit skrald i vores have?

Folk har tilsyneladende ingen respekt for hverken naturen eller andre folks ejendom.  Hos familien Hansen udenfor Ørslev har de flere gange oplevet at folk har læsset affald af i deres have i stedet for på genbrugsstationen. I sidste uge skete det igen, og denne gang fandt de frem til ejermanden.

 

 

Ørslev - Vi har en lang grund, som ligger lige ved skoven, og vi har faktisk oplevet det tre-fire gang de seneste par år, fortæller Erik Hansen, der bor på Ambjergvej mellem Ørslev og Sallerup. Så sent som i sidste uge, kunne han konstatere at det var sket igen: Nogen havde taget der skrald og smidt det ud over hækken og ind på  familiens grund.

Denne gang var der blandt andet tale om en stigereol, tøj, damestøvler, børnelegtøj og meget andet. Da både Erik og hans kone Maritta er ældre mennesker, måtte de betale nogen bekendte for at komme og få affaldet samlet op.

- Det kunne vi ikke selv, siger Erik Hansen. 

De fik dog en overraskelse, da de havde fået indsamlet affaldet, for her lå nemlig papirer med både navn og adresse på vedkommende der retmæssigt ejede affaldet.

- Så vi kontaktede hende da og spurgte hvorfor hun havde smidt affaldet på vores grund. Til at starte med benægtede hus og begyndt at skælde os ud, siger Maritta Hansen, der var noget chokeret.

- Men da vi så fortalte at vi havde beviser, så havde hendes mand måske været ude med noget affald - og det var måske ”blæst af”. Senere ringede de så og ville køre ud og samle op, siger Maritta Hansen.

- Men det havde vi jo fået gjort nu. Så kunne de i det mindste undskylde og betale de udgifter vi har haft på at rydde op efter dem, siger Erik Hansen.

Mest af alt er de irriterede over at nogen får sig selv til bare at smide affaldet hos andre.

- Hvis man havde gjort det på offentlige arealer og det var blevet opdaget, så havde man fået en kæmpe bøde, påpeger han.

 

Fersk gerning

Men det er ikke første gang de oplever at nogen bruger deres grund som skraldeplads.

- På et tidpunkt så ringede en af mine naboer og sagde: - Hej, der er en der er ved at læsse affald af på din grund. Da jeg kom derned, stod der en med en trailerfuld haveaffald, som han var ved at losse af, siger Erik Hansen.

- Da jeg spurgte hvad der foregik og bad ham om at tage det med igen, så sagde han at genbrugsstationen var lukket og han altså skulle af med det. Vores grund var åbenbart lige på vejen, siger Erik Hansen, der måtte blive til manden havde samlet sit affald op igen.

En anden gang lå der et helt gammelt køkken på grunden, som nogen havde losset af. Her stod der serienummer i så familien kontaktede køkkenfabrikantene, der dog ikke kunne finde navnet og leveringsadressen, da det trods alt var for gammelt. I stedet måtte de få hjælp af en nabo, til at køre det væk.

- Vi ser det jo også her i skoven ved siden af. Ham vi fik hjælp til at fjerne affaldet nu, ham hyrede min nabo til at  samle affald i skoven. Han fik fire fyldte sække, på sådan en tur, siger Erik Hansen, der også har oplevet en anden  slags affald.

- Før vi fik træerne, der oplevede vi at der blæste en ordnetlig masse pengesedler herhen, siger Eriks Hansen der gætter på de er blæst afsted fra nogen på motorvejen. Det var dog polske penge, der på det tidspunkt ikke var så meget værd, så en polsk bekendt fik dem.

Hvorfor det lige er deres grund, der bliver brugt som affaldsplads og hvorfor der er begyndt at komme mere, er der ikke umiddelbart nogen forklaring på.

-  For nogen er det selvfølgelig på vejen  til genbrugspladsen, så de smider det måske, hvis den er lukket, og så er det et lang grund og tæt ved skoven, så nogen tror måske det er offentligt. Men det er vores have, der er her, siger Erik Hansen, der påpeger at det er dårlig opdragelse at smide affald. 

Sammen med sin kone, håber han at råbe folk op.

- Det er da ikke i orden at smide affald hos andre. Det er da noget underligt noget. Jeg håber at folk får dårlig samvittighed og tænker sig om, før de gør sådan noget en anden gang, siger Maritta Hansen.

  

Så fik Erik og Maritta Hansen fra Ørslev lige en omgang skrald ind på deres grund, som ellers skulle have været på genbrugspladsen. Foto: Michael Thønnings

Maritta Hansen nede ved enden af grunden, hvor affaldet blev smidt ind over hækken. Foto: Michael Thønnings

Det var dette syn, der mødte familien Hansen i sidste uge, hvor nogen havde smidt affald i deres hæk. Privatfoto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar