Hvordan får vi vores unge tilbage?

Anders J. Andersen (S)
Keidamsvej 7
Vordingborg

Der er stor vækst blandt unge i vores kommune, som søger en videregående uddannelse. Væksten er på hele 27 procent. Det er flot. Disse og andre af vores unge flytter væk. Vi bliver i Vordingborg Kommune nødt til at tænke ud i fremtiden, hvis vi skal overleve. Derfor skal vi efter endt uddannelse have de unge tilbage. Vi skal sikre virksomhederne den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, og vi forældre vil gerne have vores børn og kommende børnebørn tættere på.
Lolland og Guldborgsund kommuner er nogle af de steder, som forsøger med gode initiativer at få de unge tilbage. Senest har Ringkøbing-Skjern Kommune lanceret Klub Eksilvestjyder på Facebook. Facebooksiden bevarer kontakten til unge fraflyttere. Det sker gennem netværksarrangementer og giver info om job og events i kommunen.
Som medlem af Eksil-Møn og Sydsjælland kunne de unge i eksil for eksempel få:
• Gratis billetter til musikarrangementer og andet i Vordingborg Kommune
• Løbende orientering om hvad der sker på Møn og Sydsjælland
• Relevante jobopslag fra kommunen og vores virksomheder
• Mulighed for at netværke med andre i eksil og vores erhvervsvirksomheder
Vi ved, at personlige relationer er en meget vigtig begrundelse for at flytte hjem igen. Derfor spiller ikke bare kommunen som frontfigur en rolle. Det gør vi som forældre også - uden dog at presse alt for hårdt på - ellers kan det godt give bagslag.
Lad os sammen gøre en indsats.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar