Hvor reaktionen ?

Danuta Clausen (Formand for Bevaringsforeningen)

Riddergade 10 

4760 Vordingborg

 

Hvor er Kommunalbestyrelsens reaktion?

 

Kære Borgmester Knud Larsen,

Har du ingen kontrol med bevaringsværdier? 

Vordingborgs kommunalbestyrelse glimrede flovt ved dens fravær til såvel byvandring som foredrag ved Jep Loft fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur i marts d.å. 

Efterfølgende har kommunalbestyrelsens reaktion på de mange artikler og læserbreve fra borgere i Vordingborg været chokerende larmende tavshed. 

For at etablere en direkte adgang til det planlagte nye rådhus ”Borger-centeret”, hvortil kommunalbestyrelsen har bevilget sig selv 31,5 mio. for alene 2017, rives et sundt hus ned i Algade 63. Bevaringsforeningen i Vordingborg er i denne forbindelse ikke blevet hørt, selvom det normalt er kutyme ved nedrivninger.

Da nedrivningen af Algade 63 er et faktum, vil bevaringsforeningen dog i det mindste gerne komme med et konstruktivt forslag: Lad førstesalen af huset forblive! 

Ved at lade førstesalen på Algade 63 forblive kan vi i Vordingborg få en smuk og attraktiv port fra Algade til det nye Borger-center à la Fiolstræde i København til Universitetet. Sådanne smøger/stræder eksisterer ligeledes i mange syd-europæiske byer med blomster, charme og miljø.

Lad Vordingborg få en flot portal til det nye Borger-center - i stedet for mere og mere som by at blive en trist ”tandløs kælling”.

Vordingborg blev udnævnt til Kulturarvsby i 2010 men ansvaret som kulturarvsby stopper ikke, fordi et år udløber. Den til enhver tid siddende kommunalbestyrelse har et ansvar at leve op til. Vores håb er, at Vordingborg forbliver en smuk kulturarvsby - nu og i al evighed.

 
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar