Hvor er kirken?

Kathrine Hagbart Walentin Jensen
Algade 93 I,
4760 Vordingborg

Hvor var Vordingborg Kirke/Vor Frue Kirke under Waves Festivalen og Late Night i sidste uge?
Det havde været dejligt at se den smukke grønne plæne foran kirken blive benyttet af verdens-kunstnere eller endnu bedre at opleve kirkerummet anvendt.
Hvor er Kirken i bylivet og blandt menigheden på gaden?
Hvor er kirken i et Late Night arrangement? Når trætheden melder sig efter shop-ahollic-syndromet er Kirken stedet for fred og ro og tid til eftertanke.
Vordingborg Kirke har to dygtige organister og et dejligt pige/kvinde-kor. Det er musik og sang i sær-klasse. Jeg kunne imidlertid ikke få den oplevelse, som andre byer tilbyder under en ”Late Night”.
Én af de fantastiske forestillinger ”Fidelis Fortibus” under Waves Festivalen benyttede sig effektfuldt og dramatisk af kristne kors. En anden forestilling – den prisbelønnede åbningsforestilling på Vordingborg Teater ”Moeder” kredsede med fantastisk dans om død og afmagt.
Hvad er Vordingborg Kirkes mission? Jeg forstår på menighedsrådet, at en Mission for kirken først er defineret i 2018. Indtil da må vi finde os i, at når kollektet går til Menighedsplejen, ved vi ikke, om pengene går til ensomme gamle eller udsatte børn og unge – eller til hæklede klude til at tørre døbte hoveder.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar