Hvor er det bare dejligt at lege...

Børnelatter fyldte VU-hallen til Store Legedag i weekenden, som bød på magi og forlystelser i massevis. 

 

Vordingborg Godt 300 børn havde for nogle timer glemt alt om fjernsyn, spil og iPads,  mens de boltrede sig i oppustelige hoppeborge og rutsjebaner, da Lions Vordingborg i søndags afholdt Store Legedag i VU-hallen i Vordingborg.

På en sjælden vinterdag, hvor snedækket ikke var helt tykt nok til, at kælkebakkerne for alvor var en udendørs konkurrent til de fysiske udfoldelser indendørs, blev legedagen et tilløbsstykke, som gav trængsel og kø ved  forlystelserne. Og børnene var flinke til at give plads og hjælpe hinanden. Der blev virkelig grinet og hujet meget, så det var en ren fornøjelse at kigge på. 

 Og selv om man kun er fem år kan man jo godt lære at holde sin plads i køen. Store Legedag er et godt bevis på, at generationen af iPad-børn, som nutidens mindreårige ofte kaldes, stadig kan finde spontan glæde i simpel leg og fysisk aktivitet.  Børnene kaster sig frygtløs ud i vilde rutsjebaneture, mens forældre og bedsteforældre måske kigger på med en vis bekymring, fordi de kan forudse alle de uheld, der kan ske, når kåde børn vælter rundt mellem hinanden. 

 

”Tryllebundne” børn

Midt i det hele blev der slukket for lufttilførslen til alle de oppustelige legeting, som på få minutter ”visnede ned”, mens børnene i stedet samledes i en stor flok og blev underholdt af TrylleNylle.  I en halv times tid ”tryllebandt” Jan Duvander børnene med diverse tricks med reb, tørklæder, vand og sågar en levende kanin i et show, som dygtigt involverede alle børn enten som direkte medvirkende eller som medlevende tilskuere. 

For Lions Vordingborg er Store Legedag blev en årlig vintertradition, som måske ikke giver det store overskud i sig selv, men skaber glæde i rigtig mange børnefamilier.  Forældre og børn møder ligesindede, og da Store Legedag naturligvis foregår helt på børnenes præmisser, er det børnene, som må betale entre, mens de voksne er gratis.  

Og arrangøren er egentlig tilfreds, hvis selve legedagen med leje af hal og legeredskaber løber rundt i sig selv. Med hjælp fra en stor stab af frivillige genereres alligevel et pænt overskud fra salg af kaffe, kage, pølser og vand - et overskud som anvendes til lokalt humanitært arbejde. 

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar