Hva’ er det med de flag?

Flere af vores læsere har undret sig over, hvorfor et alt for stort flag til en for lille flagstang på akavet vis har blafret i vinden på brandstationen i Vordingborg. Avisen fik en god forklaring – og straks efter blev Falck-flaget også skiftet ud med et splinternyt.

Avisenundersøger Indtil for nylig skulle man godt op i vindstyrke, før brandstationens flag kunne rette sig helt ud. Nogle har sågar været forbi avisen, fordi noget så underligt ud oppe ved brandstationen. Et kæmpestort flag i forhold til flagstangen.
Det kunne Sydsjællands Tidende også selv efterfølgende konstatere, men pludselig passede proportionerne.
- Ja, det er simpelthen krympet i kogevask, smiler Mark Brix Jensen, brandstationsleder i Vordingborg, da vi i sidste uge gik forbi for at få en forklaring.
- Mange - både naboer og genboer - har været forbi og i spøg spurgt, hvorfor i alverden, flaget var så enormt stort i forhold til flagstangen. ”Hold k… et stort flag, I har”, har de sagt. Jeg kan ikke sige, hvis skyld det er, men vi har i tidernes morgen sagt, at vi gerne ville have flag hernede. Jeg vil tro, at alle i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning har fået et standard-flag. Men ingen har spurgt os, hvor høj flagstangen var, ler brandstationslederen, der også er helt sikker på, at der ikke er sket noget ulovligt. Flagreglerne gælder som bekendt kun Dannebrog.
- Jeg ringede og spurgte, om vi ikke kunne få et flag en tand mindre. Nu burde Falck nok også få et nyt, for det er gammelt og falmet, men det har du ikke fra mig, fortsætter han.
Brandstationslederen står lidt og tænker.
- Jeg prøver lige at ringe til Mark, siger han og beder os om at følge med. Mobilen ringer til Mark Vejsgaard Kristensen, der er ambulancefaglig leder hos Falck. Vi er på medhør.
- Jeg står her med en journalist, der spørger ind til det store flag, vi har haft hængende. Men han vil også gerne vide, hvad I har af planer for jeres, lyder det fra brandstationslederen.
Der lyder latter fra den anden ende. Vi får lov at udveksle lidt ord med Falck-manden.
- Vi har bestilt et nyt flag, der er på vej. Vi er blevet gjort opmærksomme på dets tilstand, siger Mark Vejsgaard Kristensen.
- Som du kan høre, er I ikke de eneste, folk har spurgt til flaget hos. Men det er faktisk kun dejligt, at folk lægger mærke til os, smiler Mark Brix Jensen.
Avisens udsendte når lige akkurat at komme tilbage på sin pind og åbne mailen, da telefonen ringer. Det er den ambulancefaglige leder fra tidligere.
- Ja, her går det altså stærkt, siger han med et grin og fortæller, at der lige er kommet nyt Falck-flag op…

 

Tema: 
Avisen Undersøger
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar