Deltagerne gik langs havnen med kurs mod Oringe og Trellemarken.
Fotos: Ulrik Jensen.

Hundredevis til nytårsmarch

Hjerteforeningens nytårsmarch søndag var velsignet med perfekt vejr til en rask travetur. 

 

Vordingborg På årets første rigtige vinterdag med solskin og frostklar blå himmel tog flere hundrede mennesker i mod Hjerteforeningens tilbud om en rask gåtur. Nytårsmarchen er blevet en tradition for mange, der har lyst til at starte året med motion. 

Og vejret indbød virkelig til udendørs aktivitet.

Det nyvalgte byrådsmedlem  for Socialdemokratiet Susan Thydal  sendte de mange deltagere af sted med nogle velvalgte ord. Susan Thydal fremhævede, at vi er privilegerede på den måde, at lige meget hvor man bor i vores kommune, har man ikke langt til naturen.  

- Alle kan gå, og det er gratis motion fremhævede Susan Thydal. Hun brugte sin egen mormor, der blev 98 år, som eksempel på et menneske for hvem den daglige gåtur lige til det sidste var et naturligt ritual. 

Selv måtte Susan Thydal stoppe med sit arbejde som stewardesse for SAS for et par år siden på grund af slidgigt, men hun kæmpede sig tilbage, gik langsomt i gang med at træne sig op igen, og i søndags gik hun med på nytårsmarchen rundt om Oringe-pynten. 

- Dopamin virker på hjernens belønningscenter, og en god gåtur udløser dopamin på linje med, når vi spiser et stykke chokolade eller giver vores kære et kys, lød det blandt andet fra Susan Thydal.

Susan Thydal ønskede godt nytår og god tur til de mange deltagere, inden de gav sig ud på to forskellige ruter - en kort rute i byen og en lidt længere rundt om Trellemarken og Oringe.

Hjerteforeningens lokalformand Hanne Rossé startede med at reklamere for de månedlige traveture, som er planlagt i første halvdel af 2018. Turene går til forskellige steder i lokalområdet og byder på lokaliteter som Faksinge Skov,  skoven ved Petersgård, Lekkendeskoven, Kløverstierne i Ørslev , inden første halvår slutter af med en kystvandring med udgangspunkt fra Kalvehave Havn. Det er gratis at deltage i traveturene, og der kræves ingen tilmelding.  Datoer og tidspunkter kan ses på Hjerteforeningens hjemmeside.

 

Deltagerne gik langs havnen med kurs mod Oringe og Trellemarken.
Fotos: Ulrik Jensen.

Susan Thydal sendte deltagerne af sted med nogle velvalgte ord.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar