• www.henriks-hvidevarer.dk

De synlige sport efter at en af hundene i forrige uge tog en and på en adresse i Åbakkehuse. Arkivfoto: Michael Thønnings

Hunde i Mern beslaglagt af politiet

De to hunde, der i den senere tid har dræbt adskillige mindre dyr i Mern er blevet beslaglagt af politiet. Tilbage står nu spørgsmålet om, hvad der skal ske med dyrene .

Mern De to store hunde, der har strejfet om i Mern i den senere tid og  ifølge Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi har bidt og dræbt flere katte, kaniner og ænder i nogle af byens borgeres private haver, blev onsdag i sidste uge beslaglagt af politiet.
Den kvindelige ejer af hundene er samtidig blevet sigtet efter hundeloven. Det fortæller Kenneth Lund Jensen fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til Sydsjællands Tidende.
- Hundene har skabt frygt, og det må de ikke, præciserer han og fortæller at hundene nu er i politiets varetægt på et dyreinternat. Deres videre skæbne er usikker, men Kenneth Lund Jensen opremser to scenarier: 
- Enten får hun dem tilbage eller også bliver de aflivet, siger han.
Politiet giver dog ikke bare hundene tilbage til deres ejer, men hun har mulighed for indenfor ti dage at klage over  at politiet har taget hundene.
- Får hun medhold, så kan vi  komme til at udlevere hundene igen, fortsætter Kenneth Lund Jensen, der dog har svært ved at forestille sig, at det kommer til at ske.

Skabte også frygt på Møn
Kvinden er den samme som for et par år siden skabte frygt omkring Tjørnemarke på Møn, hvor hendes daværende hunde også løb frit og gjorde befolkningen bange.
I første omgang ser politiet ikke på de gamle sager fra Møn, for der er rigeligt at nye forhold fra Mern at tage fat på.
- Men vi kigger på historikken; det har selvfølgelig en betydning for den samlede sag, siger Kenneth Lund Jensen.

Hjælp på vej?
Sine egne hunde får kvinden i følge politiet højst sandsynlig ikke igen, men politiet oplyser, at det står hende frit for at gå ud og anskaffe sig nogle nye. Politiet overvejer dog lige nu, at inddrage sin forebyggelsesafdeling og involvere Vordingborg Kommune, så man kan undgå lignende situationer fremover - både for borgernes men også for den pågældende kvindes egen skyld.
- Utrygheden har været, at de her hunde har løbet rundt ude af kontrol på må og få, siger Kenneth Lund Jensen, og dén utryghed slipper borgerne i området så for nu, hvor hundene er blevet beslaglagt.

 

 

Fortvivlet på hundenes vegne

Hundeejer er fortvivlet over at politiet har beslaglagt hendes hunde og frygter for deres skæbne. En afgørelse falder måske først om nogle måneder. I mellemtiden fraflytter hundeejeren sin bopæl i Mern.

Mern For Anne-Birgitte Backhaus, der i sidste uge fik beslaglagt sine to hunde, fordi de skabte frygt i lokalbefolkningen i Mern, har oplevelsen med at blive sigtet og få beslaglagt sine dyr været voldsom. Det fortæller hun Sydsjællands Tidende, som hun besøger dagen efter at politiet har fjernet hundene. 
Hun er ked af at hendes hunde har taget og dræbt et kæledyr, men hun kan ikke genkende de mange beskyldninger fra borgerne om at hundene skulle have taget mange mindre dyr i byen. Hun føler sig som offer for en hetz rettet mod hende og føler sig forfulgt af vrede borgere, som har filmet hende og hundene, når de har gået tur - helt hjem til hendes private bolig - og flere har ifølge Anne-Birgitte Backhaus også via de sociale medier truet hende med at de vil komme og skyde hende og hendes hunde.
Disse sager har hun nu anmeldt til politiet, men hun regner ikke med, at der kommer noget ud af det.
I disse dage er hun ved at pakke sine ting og flytter fra sit hjem i Mern, hvor hun kun har boet i godt to måneder.

Fortvivlet over sagen
Anne-Birgitte Backhaus  har ligeledes klaget over politiets beslaglæggelse af hundene og går nu og venter på at klagen bliver behandlet - noget der måske kan tage flere måneder.
Hun er fortvivlet over, at de to hunde måske må lade livet nu, men synes selv, at de er uskyldige i hele denne sag.
- Det er ikke hundene, der er noget galt med. Hvis der er noget galt med nogen, så må det jo være mig, siger hun til avisen.

De synlige sport efter at en af hundene i forrige uge tog en and på en adresse i Åbakkehuse. Arkivfoto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar