Frederikke Rasmussen er flyttet tilbage til Jungshoved for at hjælpe sine forældre med at drive Jungshoved Præstegård - som marketings-hjernen i familie-maskineriet. Fotos: Brian Romberg

Hun er Jungshoved Præstegårds nye ’chef’

27-årige Frederikke Rasmussen har i snart et års tid været en fast del af familieforetagendet, som er Jungshoved Præstegård. Hendes hænder, hoved og hjerte har fået sat ekstra skub i det stadigt mere populære refugium med gæster fra hele verden. Generationsskiftet er så småt begyndt, hvor Frederikke - der nu er daglig leder - skal føre arven videre.

 

Jungshoved - Det har været skønt. På gensyn, lyder det fra et ungt par fra København, som netop har overstået deres Bed & Breakfast-ophold.  Deres værtinde, Frederikke Rasmussen, sender dem godt afsted og fylder endnu et stykke træ i brændeovnen, der sørger for hjemlig lune.
Lige nu er hendes forældre, Filip og Anette Rasmussen, i Vietnam, for det er nu, de har tid til selv at koble af. Hun er derfor ”alene hjemme” på præstegården.
Hun var en smule nervøs dagen før, da det gik op for hende, at manden i parret arbejder som kok. Men han kunne forsikre Frederikke om, at de har været umådeligt glade for både maden og den kærlige behandling.
Endnu en gang har nye gæster fået øjnene op for præstegårds-perlen på Jungshoved, kan Frederikke Rasmussen konstatere.

- Især amerikanere synes, det er fantastisk, at stedet her er ældre end deres land, siger værtinden, som i den grad er vendt tilbage til hjemstavnen, siger værtinden.
Selvom hendes forældre stadig er indehaverne, er 27-årige Frederikke - måske lidt ”uofficielt” - nu den daglige leder af Jungshoved Præstegård.

Hjem til Jungshoved

- Jeg bliver allerede kaldt ”chef” for sjov, ler Frederikke Rasmussen - den ældste af Filip og Anette Rasmussens døtre - som blev en fast del af det familiedrevne badehotel sidste år. Som uddannet eventkoordinator og med sin baggrund fra hotelbranchen i København og et historisk badehotel i Norge hjælper hun nu sine forældre med marketing og det store, forkromede overblik. 

Hendes kæreste ville ud til fred og ro på landet, og Frederikke selv ville gerne se på vand. Samtidig var hendes forældre begyndt at få ekstra travlt - med flere og flere besøgende par fra hele verden  og over 4000 gæster årligt.
Nu bor kæresteparret så i hus 800 meter fra præstegården.
- Alt pegede i retning af hjemstavnen, smiler Frederikke Rasmussen, der også har lidt tid til kvindefodbold i Nyråd og er med i Jungshoved Lokalråd. 

- Jeg meldte mig ind i lokalrådet for at lære folk her at kende og hjælpe med at få mit område på landkortet. Men jeg må faktisk melde mig ud igen, sukker Frederikke Rasmussen, der har rigeligt at se til. 

- Vi i lokalrådet skal mødes med borgmesteren senere i dag, og så skal jeg mødes med en yoga-instruktør om muligheden for yoga-retræte her,  fortsætter hun, da det banker på døren. Det er en serviceøkonom, der har en jobansøgning med. 

- Jeg skal også have afsluttet min uddannelse i marketing, men jeg må læse om aftenen,  siger den hjemvendte. 

Trods sin unge alder deler Frederikke Rasmussen sine forældres drøm.
- Mange vil gerne starte Bed & Breakfast, når de bliver gamle. Men hvorfor vente til man bliver gammel, spørger hun undrende.

F’er og fart på far Filip
Selve Jungshoved Præstegårds succes skyldes held i uheld. Den nedlagte firlængede præstegård kan dateres helt tilbage til 1781, og det nyere stuehus er fra 1896. I 1992 købte Rasmussen-ægteparret stedet og hyggede med lidt gårdbutik i nogle få år.
En skæbnesvanger januarnat i 2009 brændte forpagterbolig-længen næsten ned til grunden. Parret besluttede sig for at realisere værts- og hoteldrømmen, og af asken rejste ’Frejas Sal’ sig.
- Det første arrangement var naboens søn, som blev konfirmeret i 2010. Siden kom der forespørgsler om at holde bryllup, barnedåb og selskaber, og så greb det om sig, fortæller Frederikke Rasmussen.
Fra nu af er der tale om et løbende generationsskifte, siger hun så. 
Far Filip har allerede nu rigeligt travlt med mange andre ting, blandt andet forskellige Estland-projekter. Olie- og energibranchen har han heller ikke sluppet. 

- Han har mange jern i ilden. Jeg er en tro kopi af min far. Vi tænker begge stort - men stadig med benene på jorden. Vi laver ikke bare pludselig 15 nye værelser. Tæring efter næring, smiler den ældste af familiens to døtre.
Den anden er lillesøster Freja, som har lagt navnt til selskabslokalet ’Frejas Sal’.
- Alle vores værelser er enten navngivet efter deres oprindelige funktion eller har et pigenavn, der starter med ’F’, fortæller Frederikke Rasmussen om selve Bed & Breakfast-stuehuset.
Foruden barndomsværelserne ’Frederikkes suite’ og ’Frejas værelse’ er der Friggas hus (efter Frejas datter), Fridas hus (efter familiens hund) og værelserne Filipa (efter Filip) og Franciska (efter Filips afdøde bror, Frank).

Vil lave mere for lokale
2017 har indtil videre været det suverænt travleste år for familien. Det er ikke mindst Frederikkes fortjeneste. 

Alle Frederikkes målsætninger for sidste år er i hus, og gæsternes tilfredsheds-score på nettet er gået fra 9,3 til 9,5.

I støbeskeen har hun flere idéer til nye tiltag såsom vinsmagning. Brunch var et kæmpe hit sidste år og kommer også igen. 

- Vi vil også gerne vores sted lokalt og have flere offentlige arrangementer, siger Frederikke Rasmussen.

 

Hjerterum i centrum

Men hvor stor skal Jungshoved Præstegård blive?

- Vi har spurgt os selv, hvad vi egentlig er, for vi er jo ikke kun badehotel, siger Frederikke Rasmussen.

Sidste år blev en garage lavet til ekstra værelser, og lige nu er det gamle karlekammer i færd med at blive til yderligere værelser.
- Vi mangler overnatningskapacitet. Men det er en balance. Vi vil bevare det personlige værtsskab. Det er også derfor, vi har familiebilleder hængende på væggene, siger Frederikke Rasmussen.

Hun har flere eksempler på, at gæsterne får et helt særligt forhold til familien Rasmussen. 

- Vi (familien, red.) får julekort fra brudepar, og vi er endda blevet inviteret til bryllupsfest af et ukrainsk par.

- Mine forældre har altid haft masser af hjerterum, og min familie elsker at hygge om folk. Det skal vi blive ved med, siger ”chefen”.

 

 

Frederikke Rasmussen er flyttet tilbage til Jungshoved for at hjælpe sine forældre med at drive Jungshoved Præstegård - som marketings-hjernen i familie-maskineriet. Fotos: Brian Romberg

Barndomshjemmet - stuehuset - er i dag populært Bed & Breakfast, men for Frederikke føles det helt naturligt at have overnattende gæster her.

Her på altanen med smuk udsigt ud over Bøgestrømmen er blandt andet et udenlandsk par blevet viet.
Brudepar fra hele verden er begyndt at tage til lige præcis Jungshoved Præstegård, og sidste år havde familien Rasmussen derfor mere travlt end nogensinde før.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar