Karsten Sørensen ses her i restaurantens store spisesal.
Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Hotel Møen venter på ny forpagter

Hotel Møen i Stege venter spændt på, at en ny forpagter melder sig på banen. Med sit gennemrenoverede nye og velbevarede look kalder stedet på ildsjæle, der vil bevare den lokale tidslomme og drive stedet videre som restaurant.

Stege - Vi har brugt knap otte millioner på istandsættelse, informerer Karsten Sørensen, der er formand for Fonden Møns Bygningsfornyelse. 
Fonden overtog stedet i 2014, og arbejder almennyttigt ud fra gældende vedtægter. 
- Vi har ingen specielle krav til en restauratør - men vi ser gerne, at stedet også fremover bliver drevet i ånden – men ikke nødvendigvis i tredivernes tidsånd, forklarer Karsten Sørensen, der dog ikke er vild med tanken om, at stedet for eksempel skulle blive omdannet til et cafeteria.
- Det er bygningerne, vi gerne vil bevare, og her gælder tidsånden fra 1930’erne. Den restaurant, der har været her på stedet, hører til den ældste bebyggelse i Stege qua nærheden til kirken, informerer han videre om hotellet i Storegade. 

Øl i den bageste bygning
- Hotellets nuværende hovedbygning har oprindelig været købmandsgård og går tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. Man ved ikke helt præcis, hvornår navnet ’Hotel Møen’ opstår – men vi kan datere os til, ved hjælp af aviser, at hotellet i oktober 1888 annoncerer, at der på markedsdagene ”serveres med koldt bord, nykogte hummere, krebs, forskellige slags fuglevildt samt østers”. Og som et post scriptum anføres: ”Der fremvises verdens største mand”, fortæller Karsten Sørensen, og fortsætter:
- Restauranten var tidligere i to dele, og stedet har udover at være drevet på daglig basis som restaurant i den gamle mønske købstad, typisk været benyttet – og benyttes også i dag - til familiefester og andre begivenheder. 
- Og værtshusdelen i sidebygningen har helt op til 1960’erne eksisteret med den samme ejer, tilføjer Karsten Sørensen. 

Tidslomme 
Med til den nye forpagterstilling hører også en totalrenoveret moderne førstesal med placering oven på restaurantdelen. Førstesalen kan enten bruges til forpagterbolig eller udlejes, fortæller Karsten Sørensen, og oplyser også, at bygningen kan erhverves med henblik på at drive stedet videre som den nutidige tidslomme, bygningerne i deres nuværende form repræsenterer.  
Tiden vil vise, hvem der bliver ny forpagter af den lille tidslomme i hjertet af Stege, der engang i 1800-tallet kunne fremvise ”verdens største mand”.
Vil du lægge billet ind på stillingen som forpagter, så kontakt Karsten Sørensen på kas@newmail.dk 
 

Karsten Sørensen ses her i restaurantens store spisesal.
Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Et kig ind i eet af hotellets mange skabe er et kig ind i en historisk tidslomme, og leder tankerne hen på forgangne Matadortider. Stedet bærer den dag i dag den helt specielle sjæl og tidsånd med sig fra de mange levede stunder i de historiske bygninger. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Karsten Sørensen fremviser lejligheden på hotellets førstesal, der er nyistandsat og indflytningsklar. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar