• www.henriks-hvidevarer.dk

Fra venstre. Carsten Fihl, Hanne Baier, Yvonne Nielsen, Cecilie Mortensen, Gitte Miller, Klaus Miller og bagerst i stolen Lærke Blendstrup var alle med til at give de 47 der holdt jul i medborgerhuset en fantastisk juleaften med både andesteg og flæskesteg samt alt, hvad der hører en juleaften til. Foto: Klaus Lohmann

Hjerternes Juleaften

Juleaften er for nogen ensbetydende med familiesammenkomster. For andre er juleaften en ensom aften. Det lavede arrangørerne af ”Alle hjerters jul” om på, da de holdt juleaften for alle interesserede i medborgerhuset i Vordingborg.

Vordingborg - Jeg har aldrig set så mange taknemmelige mennesker før og jeg har aldrig fået så mange krammere før at mennesker, jeg ikke kender.
Sådan lyder meldingen fra Gitte Miller, der er en af flere arrangører af juleaften i medborgerhuset i Vordingborg.
47 deltagere i alle aldre fejrede juleaften sammen uden på forhånd at kende hinanden. Alternativet var at sidde alene hjemme.
Sådan plejede julen også at være for Gitte Miller og hendes mand Klaus Miller, der selv har valgt at holde jul på den måde. Men i år skulle være anderledes og de havde begge overskuddet til at gøre noget for andre i år. Og sådan håber de, det bliver i fremtiden også.
- Vi havde ikke andet end lige ryddet op, så kiggede vi på hinanden og spurgte: Er vi klar til næste år? Jep, det er vi, fortæller Gitte Miller, der dog overvejer næste år at afvikle juleaften i regi baf en forening.
- Så kan vi søge om hjælp hos Lions Club og logerne, siger hun.

Juleaften i godt selskab
Juleaften i medborgerhuset begyndte med velkomst klokken 17, hvorefter Lærke Blendstrup sang ”Alle hjerters jul”. Klokken 18 blev der serveret traditionel julemad med and og flæskesteg og klokken 20 kom Julemanden forbi og uddelte gaver til børnene.
_ Vi havde ikke nået at gå om juletræet endnu, så det gjorde vi bagefter, fortæller Gitte Miller, der efterfølgende kunne uddele gaver til de voksne deltagere og endelig sluttede aftenen med kaffe og kage. Klokken 22 kørte gæsterne hjem.
Næste år skal det ikke slutte senere, fortæller Gitte Miller.
- Nogen af de gamle blev lidt trætte og en enkelt måtte vi køre hjem før tid.
Hun håber, at dobbelt så mange vil deltage i juleaftensarrangementet næste år, for som hun siger:
- Vi kunne sagtens have været flere.
At folk er meget forskellige viste sig i år ikke at være noget problem - måske særligt fordi alle selv aktivt havde valgt at være med.
- De var meget forskellige, men der var jo gang i snakken, fortæller Gitte Miller, hvis egen datter nød julen i det store selskab.

Fra venstre. Carsten Fihl, Hanne Baier, Yvonne Nielsen, Cecilie Mortensen, Gitte Miller, Klaus Miller og bagerst i stolen Lærke Blendstrup var alle med til at give de 47 der holdt jul i medborgerhuset en fantastisk juleaften med både andesteg og flæskesteg samt alt, hvad der hører en juleaften til. Foto: Klaus Lohmann

Carsten Fihl laver her den brune sovs til de 47 gæster. Foto: Klaus Lohmann

7-årige Angelika Bechmann fra Vordingborg får julegave af selveste julemanden. Privatfoto

De to søskende Kayla Blendstup på 9 år og Tristan Blendstrup på 6 år var med hele dagen for at hjælpe til. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar