Her går det godt

I følge Vordingborg Erhverv er der en generel tendens til opsving blandt områdets virksomheder. Både indenfor detail, bygge-anlæg og netbutikker er der en tro på fremtiden. Vi har talt med et par af de virksomheder, der er i vækst.

 

 

Der kommer positive meldinger fra erhvervslivet i øjeblikket, og Susanne Kruse Sørensen, der er direktør i Vordingborg Erhverv, lægger ikke skjul på, at der er optimisme blandt virksomhederne.

- Og det er ikke kun hos detailhandelen; vi hører det også indenfor bygge- og anlæg, fortæller hun til Sydsjællands Tidende.

- Det er generelt, at det går godt, og der er behov for medarbejdere, siger hun og henviser til et notat om beskæftigelsen i vores område, der viser en lille vækst siden 2013.

- Det er svært at sige, hvad det er, der slår igennem, men når det både er frisøren i gaden, ingeniørvirksomheder med jobs både lokalt og i København, og supportvirksomheder med nethandel, så vil jeg sige, at der er øget forbrug - både privat og på byggeområdet, fortsætter hun og glæder sig over at det ikke kun er offentlige investeringer, der skaber væksten.

- Jeg synes ikke, det er forkert på nogen måde, at sige, at det går bedre og at virksomhederne er ude at ansætte.

Til gengæld er der ikke tale om vilde ekspanderinger.  

- Det er ikke hundrede mand, måske bare en eller to, fortæller Susanne Kruse, der trods alt også oplever en forsigtighed blandt de erhvervsdrivende.

- Man vil gerne have ordren i bogen først, siger hun, men pointerer, at hun ikke hører virksomhederne klage.

 

Bud efter gode råd

Blandt de virksomheder, der lige nu er i vækst er Energi- og Boligvejledning  ved Brian Henriksen i Vordingborg.

- Vi har oplevet en stigende efterspørgsel på vores gratis rådgivning i butikken, fortæller Brian Henriksen, der per første april derfor har ansat Ernst  Mariager Mortensen, som udover den daglige rådgivning i butikken i Algade primært skal stå for at tegne myndighedstegninger, skitser, grundplaner og facadetegninger i forbindelse med nybyggeri og renoveringer for både private og erhverv. 

- Jeg tror på væksten og ansætter Ernst for at være på forkant med udviklingen, siger Brian Henriksen.

Ernst Mortensen er oprindelig uddannet teknisk assistent og byggetekniker og har blandt andet arbejdet for Danilog og politiet. 

- Han har en god grundlæggende viden om byggeri, og kan derfor give råd og vejledning om de ting, vi forhandler i butikken, fortæller Brian Henriksen.

Virksomheden er også i gang med at udvide sit areal. Det gamle cykelværksted bagtil skal indrettes til showroom for blandt andet VVS-instalationer - og det er blevet Ernst Mortensens opgave at lave tegningerne over indretningen samt facaden, så den kommer til at hænge sammen med forhuset.

 

Sætter kunden i centrum

Også hos Salon Engelhardt i Stensved er antallet af medarbejdere blevet forøget. Den 21. april starter Mona Breitenstein i salonen, og indehaver Line Engelhardt Kollerup glæder sig.

- Vi har lynende travlt, så hellere en mand for meget end en for lidt, siger hun og håber, at ansættelsen af Mona Breitenstein kan medvirke til at nedbringe de ventelister, salonen har haft siden den åbnede i 2008. 

- Det er jo vildt af en salon i Stensved, indskyder Mona Breitenstein, der blandt andet vil komme til at arbejde i ydertiderne, således at salonen nu kan holde åbent til 18.30 torsdag og fredag. Desuden står hun og Line Kollerup på skift i salonen om lørdagen. 

Salonens fire frisører vil dog næppe være på arbejde allesammen samtidig, understreger Line Kollerup, der ikke har noget ønske om at drive en storsalon. Omgivelserne og stemningen skal netop være rolig. Line Kollerup insisterer således på at bruge tid på hver eneste kunde, fremfor at presse flere igennem ad gangen.

- Man skal ikke føle, man kommer i en butikssalon. Man skal føle, man kommer på besøg hos os, fortæller hun om konceptet bag sin forretning. Og dén facon falder i god jord hos kunderne - selvom de ikke kan forvente at få en tid før om nogle uger.

- Vi har mange stamkunder, fortæller Line Kollerup, hvis stamkunder ikke kun er fra lokalområdet, men fra hele Sjælland. 

Gennem alle årene har Line Kollerup holdt fast i det samme koncept.

- Man hygger sig her, og det skal der være plads til, siger hun og mener, at Mona Breitenstein nok lige skal vænne sig til formen. Den nye medarbejder nikker og tilføjer så:

- Jeg glæder mig til at få tid til mit fag, til mit håndværk.

Mona Breitenstein er vokset op i Stensved, har boet i Præstø og Vordingborg og er udlært i egen salon. Hun har desuden tidligere deltaget i Bikini Fitness konkurrencer. Men dét er en helt anden historie.

 
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar