Heino Hahn (DF) er glad for budgettet. Arkivfoto

Heino er glad for budgettet

Folk skal nok selv få finansieret juletræer i købstæderne og de ældre havde mistet mere, hvis det ikke var for hans forhandlingsevner. Det mener Heino Hahn (DF), der er godt tilfreds med den budgetaftale han lavede med det socialdemokratiske flertal, men er sur over at avisen skrev, at han ”sneg sig med”. 

Kommunen - Venstre lukkede døren og sagde det var et Venstre-møde. Jeg kunne jo ikke sidde to timer og tale med mig selv, så gik jeg ind til flertalsgruppen, siger Heino Hahn (DF), der allerede til det første forhandlingsmøde om budgettet, var tæt på en aftale med det socialdemokratiske flertal, mens det andet oppositionsparti, Venstre, diskuterede deres budgetønsker selv.
Heino Hahn er således sur over at avisen i sidste uge skrev at han ”sneg sig med”, og fortæller at han efter mødet om torsdagen gik tilbage til resten af Dansk Folkeparti, der mødtes om mandagen. Herefter var der så officielt planlagt forhandlingsmøde mellem alle partier den følgede torsdag, efter byrådsmødet onsdag.
- Men jeg vidste at flertallet skulle mødes om tirsdagen. Jeg kom bare forbi - jeg var ikke inviteret, fortæller Heino Hahn, der lukkede budgetaftalen allerede der.
Da det officielle forhandlingsmøde skulle holdes om torsdagen, gik det således stærkt.
- Michael (Seiding Larsen (V), red.) kom ind og fik papirerne og gik for sig selv. Så kom han tilbage og spurgte til nyt rådhus og sagde at det kunne de ikke være med til. Vi har aldrig set noget fra Venstre, siger Hahn.

Klarer det selv
Han glæder sig over budgetaftalen og påpeger at DF har opnået meget mere end, det fremgik i sidste uges avis.
- Der ville blive skåret kraftigt på de ældre. Nu er det kun 3,9 millioner, siger han og påpeger, at man var nødt til at spare noget.
Men ville det ikke have været det samme, som flertallet ville?
- De ville nok have brugt mere på skolerne, hvis det var, siger Heino Hahn, der glæder sig over de 50.000 de fik til veterancaféen, som han dog kalder et ”Symbolsk beløb”.
Men du er jo med til at spare det samme på juletræer, blomster og boldbaner? Giver det mening at spare de ”symbolske beløb”?
- Det er jo ikke alle blomster. Og i de små byer står der jo juletræer alligevel. Det samme med Sankt hans på ruinterrænnet - hvorfor skal kommunen støtte det? Der er da bål rundt om i andre byer. Det var nok kommet alligevel, siger han.
I forhold til de besparelser der bliver på ældreområdet - blandt andet øget egenbetaling på plejecentrene, der påpeger han, at man allerede har lavet besparelsen i år.
- Der er jo nogen ældre på plejecentrene, hvor de pårørende ser hvad de kan få og siger at de ældre ikke behøver kaffe og kage, fordi det koster ekstra. Det går jo ud over de ældres BMI og det er jo vores ansvar. Så bliver det en pakkeløsning, hvor de pårørende ikke kan sige nej, og det er der så en besparelse på, siger Heino Hahn.

De bor ikke lokalt
I forhold til nyt rådhus, var det ikke vigtigt for ham, men han er fint tilfreds med at støtte nybyggeriet.
- Vi kan ikke blive ved med at lappe på det. Der er klippet hæk inde i rådhuset, fordi buskene vokser igennem, siger han og påpeger at der naturligvis også er slidte skoler og børneinstitutioner der kun bliver renoveret og ikke nybygget.
- Vi har jo ikke 6-700 millioner, siger han og påpeger at Iselingeskolen kostede 110 millioner at renovere.
- En ny skole ville have kostet det samme. Rådhuset skulle være revet ned i 90’erne. Det var bygget til at holde tyve år, siger han og understreger at han ser store fordele ved at samle medarbejderne i forhold til møder og lignende.
- Jeg har holdt meget på at de skulle være i Langebæk, men der er ikke nogen lokal købmand, og de bor alligevel ikke i lokalområdet. Det dyreste er jo deres tid, så når de skal til møder, er det bedre at samle dem. Vi vil ikke centralisere, men det er godt at have administrationen samlet, siger han og påpeger at det kunne være fint at samle mere, men at der ikke er plads til alle i det planlagte rådhus.
På spørgsmålet om prisen på de cirka 120 millioner holder, er han dog ikke sikker.
- Det frygter man jo altid. Der er ikke nogen budgetter der holder. Det gælder også multicenteret i Præstsø, hvor der stadig venter en millionregning vi ikke slipper for, siger han og henviser også til den første del af rådhuset, der snart er færdig og DGI Huset, der begge blev langt dyrere end planlagt.
- Men jeg tør ikke tænke på medarbejderne der skal flytte og skal gå op og ned af, at de renoverer det gamle. Det støver og larmer, siger han.
- Det er vigtigt, at vi gør det der er bedst for borgerne, siger Heino Hahn, der heller ikke mener, at det gør noget, at kommunen vil holde op med at annoncere i avisen.
- Jeg har været ude og besøge en der blev 100 år, som skulle til at have sig en ipad og en på et plejecenter, der fik sig en computer, siger han. Så det er fint.
- Jeg læser næsten heller ikke  aviser mere, men man kommer jo til at mangle noget til brændeovnen, tilføjer han

Heino Hahn (DF) er glad for budgettet. Arkivfoto

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Super Heino med pengene til veteranhjemmet, så kan du måske med sindsro komme og få en kop veterankaffe og kæle for din ikkemedalje som du i vrede har været sur over du aldrig har fået, på trods af din påstand om en eller anden nødhjælps transport. Nogen må da kunne huske dig... tag dig sammen!!!!

Hej Michael Jeg har aldrig givet udtryk for at jeg ikke har modtaget noget pynt. Men der imod ser jeg det som et problem at os civile ikke kommer med på veteran listen.Der var i 1998 over 400 personer der var ude fra Dansk Flygtninge hjælp. jeg har kørt en del transporter i krigs zoner. jeg var afsted i 1993/1994 og 1998/2001. Så jeg forstår ikke at du skriver at jeg skal tag mig samme. Med mindre du kun mener soldater kan veteraner.

Tilføj kommentar