Havneudvidelse i millionklassen

Med en stor gravko tog Vordingborgs borgmester første spadestik til de næste to etaper af havneudvidelsen på Vordingborg Erhvervshavn. Her skal DLG bygge en af Østersøområdets største kornsiloer, som det vil kræve over 4.500 lastbiler at fylde. Siloen forventes taget i brug til næste års høst.

 

En kommunal investering på over 100 millioner kroner til udvidelsen af Vordingborg Erhvervshavn, kræver et første spadestik ud over det sædvanlige. Borgmester Michael Seiding Larsen (V) havde derfor fået et lynkursus i håndteringen af en gravko, som han med grabben i torsdags kunne tage et stort første spadestik på etape to og tre i havneudvidelsen.
Første etape blev udført sidste år, og gødningsvirksomheden Yara flyttede ind og har allerede udvidet sin virksomhed på havnen én gang og har planer om yderligere udvidelser.

 

Klar til næste års høst
Med etape to og tre tilgodeses DLG og Copenhagen Merchants, der blandt andet har planer om et bygge en ny silo, der kan rumme 150.000 tons korn.
- Det er en af Danmarks største bulkterminaler og en af de største terminaler i hele Østersøområdet, fortalte vicekoncerndirektør i DLG, Vagn Hundebøll til receptionen.
Terminalen, der får navnet ”Masnedø Bulkterminal” betegner vicekoncerndirektøren som ”en port til verdensmarkedet”, og han ser enorme fordele i, at landmænd fra Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster fremover vil kunne aflevere deres korn på Masnedø fremfor at skulle transportere det helt til Kalundborg, som i dag er den eneste havn på Sjælland, hvorfra de store skibe med korn kan sejle ud.
Siloen forventer han er klar allerede til næste års høst.

 

Fra Masnedø til Roskilde
Vagn Hundebøll og Torben H. Christensen fra Copenhagen Merchants fortæller efter receptionen, at de 150.000 tons korn, som den nye silo kan rumme svarer til at 4.546 lastbiler kører dertil.
- Der går tre lastbiler på 100 ton, forklarer Vagn Hundebøll, og Torben Christensen forklarer, at hvis hver lastbil er 18 meter lang, så ville de 4.546 biler tilsammen fylde 81,8 kilometer, svarende til en kø fra Vordingborg Vesthavn til Roskilde centrum, hvis de holdt i én lang række.

 

100 millioners investering
Havneudvidelsen er ifølge borgmesteren en stor og nødvendig investering i lokalområdet.
- Det er den største investering nogensinde i kommunen...og nok også langt ud i fremtiden, sagde han i sin tale og tror på, at investeringen vil kaste flere arbejdspladser af sig. Havnen bliver uddybet til 10,4 meter og får plads til at skibe på op til 200 meters længde og 32 meters bredde kan lægge til kaj.
- En investering på 100 millioner er ikke en lille investering for nogen, og vi er glade for, at I har villet investere her sammen med os, takkede Vagn Hundebøll i sin tale til Vordingborgs politikere.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar